StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Так говорити дитині не треба: невинна фраза, яка не спрацює у вихованні

23 лютого 2024, 14:16
3792
У дітей регулярно трапляються істерики, тому потрібно знати, як на них реагувати.
Так говорити дитині не треба: невинна фраза, яка не спрацює у вихованні
Які слова і фрази не можна говорити / Колаж Главред, фото freepik

Зауваження, яке кожен батько або вихователь вимовляв безліч разів, не допоможе вашій дитині і просто не спрацює, стверджує один експерт, який пропонує прості, але ефективні альтернативи.

Кожен батько напевно вимовляв ці два слова своїй дитині, коли той виходив з-під контролю, але, на думку одного професіонала в області викладання, вони зовсім не працюють.

Коли мова йде про виховання дітей, правил не існує, і більшість знаходить свій шлях і з'ясовує, що підходить їхнім дітям "на практиці". Але часом це буває непросто і часто пов'язано з важкими ситуаціями і підвищеними емоціями - як маленьких, так і великих.

відео дня

Які слова не можна говорити своїм дітям

У дітей регулярно трапляються істерики, вони засмучуються через те, що не можуть зробити щось, або через те, що завдання або гра пішли не так. Така проста справа, як одягання, може спричинити зрив епічних масштабів, тому батьки часто стикаються з маленькими торнадо безпричинної люті, з якими доводиться боротися.

Зберігати прохолоду в такі моменти дуже важливо, але ви також хочете спробувати заспокоїти дитину і допомогти їй впоратися з ситуацією. Одна фраза, яку, безумовно, кожен батько завжди вимовляє в цей момент, звучить так: "Заспокойся". А чому б і ні, адже ви хочете, щоб вони зробили це заради свого і вашого блага.

Однак, на думку експерта, це останнє, що ви повинні сказати. Емі Джексон, головний стратег з раннього навчання в Primrose Schools, вважає, що вимова цих двох коротких слів не працює.

"Ніхто ще не заспокоївся, коли йому сказали це зробити", - каже вона. Це здається очевидним, коли думаєш про це, але Емі каже, що ми поспішаємо, вимовляючи цю фразу, і нам потрібно повернутися до основ і зосередитися на їх самих справжніх емоціях, а не намагатися придушити їх.

"Діти повинні знати, що це нормально відчувати великі почуття, і їх потрібно вчити способам саморегуляції. Сказати їм заспокоїтися, перестати плакати або змиритися з цим означає припустити, що вони можуть або вміють це робити", - каже вона.

Вона рекомендує діяти, а не говорити, коли діти з якихось причин втрачають нерви. Вона вважає, що просто обійняти їх або зробити з ними кілька дихальних вправ дійсно допоможе заспокоїти їх, а не наказувати їм. Експерт також каже, що просто спокійна присутність батьків може допомогти спустити емоції зі стелі.

Ще одна дуже поширена фраза з двох слів, яку Емі не радить використовувати в спілкуванні з дітьми, - це "Припини". За її словами, якщо тільки їм не загрожує безпосередня небезпека в тій чи іншій ситуації, коли це може знадобитися, поведінкові проблеми вимагають іншого підходу.

Важливо сказати дитині, що робити, а не що не робити, тобто дати ствердну команду, а не негативну. Вона використовує приклад вчителів, які часто говорять такі речі, як "Краще ходи" замість "Не бігай" або "Говори тихіше" замість "Перестань кричати".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти