StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна давати дітям желейні цукерки: хімік розповів усе про їхній склад

19 лютого 2024, 15:59
1654
Хімік провів дослідження і розповів, із чого насправді складаються улюблені багатьма дітьми желейні цукерки.
Чи можна давати дітям желейні цукерки:
Чи можна давати дітям желейні цукерки / колаж: Главред, фото: скріншот

Желейні цукерки - одні з улюблених ласощів дітей. Вся річ у тім, що ці солодощі практично завжди мають яскраве забарвлення і через це багатьом батькам здаються досить шкідливими. Ми розповімо, чим небезпечні желейні цукерки і чи такі вони страшні, як здаються.

Чи можна давати дітям желейні цукерки

Відомий в Україні хімік Гліб Репич провів дослідження і розповів у своєму блозі всю правду про склад різнокольорових фігурок із желе, які так люблять діти.

За словами експерта, у складі цих ласощів досить багато тих самих добавок "Е". Однак, незважаючи на поширену думку про те, що цей символ у складі говорить про шкідливість продукту, це не зовсім так. Репич розповів, що літерою Е і цифрами поруч із нею виробник маркує довші назви доволі звичних продуктів.

відео дня

Наприклад, Е 330 - це лимонна кислота, а Е 270 - молочна кислота.

"Тобто, якщо захотіти, то навіть склад яблука можна розібрати на компоненти Е", - пояснив експерт.

Однак, уся річ у тім, що в желейках є досить багато барвників, які бувають як природними, так і синтетичними, але навіть синтетичні барвники, які використовують у їжі, дуже добре досліджені та дозволені у виробництві. В організмі вони або розчиняються на безпечні речовини, або виводяться з нього в незмінному вигляді.

Тобто, хімік стверджує, що головна проблема желеєк тільки в цукрі, який є в їхньому складі, а отже - іноді, але їх можна вживати без страху перед організмом. Головне - в невеликій кількості.

Чим корисні желейки

До того ж, жування желейок корисне для тонусу м'язів обличчя. Як правило, для цього потрібно докладати зусиль, що і сприяє роботі м'язів вашого обличчя.

Дивіться відео Гліба Репіча про желейні цукерки:

@glebrepich Мармеладки, черв'ячки всім знайомі з дитинства. Але водночас є і стереотип щодо цих яскравих жувастиків - що все це Е-шки, хімія... Так чи є шкода? Завітав у @Територія мармеладу ♬ Ibiza - Jarico

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти