StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Найдорожча їжа у світі - перекус за тисячі доларів

30 квітня 2024, 17:25оновлено 1 травня, 10:07
445
Главред розповість вам, яка існує найдорожча їжа у світі.
Найдорожча їжа у світі
Найдорожча їжа у світі / колаж: Главред, фото: pixabay.com/

У світі існує безліч дорогих продуктів, але, більшість із них, як то кажуть, на любителя. Хтось обожнює сир із пліснявою і готовий платити за нього сотні доларів, хтось шанувальник екзотичних продуктів.

Їжа завжди була предметом насолоди, повідомляє Славутич.Інфо, і дехто навіть готовий віддати кілька тисяч за перекус.

Вам може бути цікаво: Замінять вітаміни: які продукти дуже корисні для вагітних

Найдорожчий гриб у світі

Багато хто точно чув і навіть куштував гриб трюфель, вартість за кілограм цього гриба добігає до 2000 євро, а іноді й вище. Також існує трюфельна олія, яка більш доступна і передає тонкий смак гриба.

Найдорожчий чай у світі

Дахунпао - ось він найдорожчий чай, що росте неподалік від монастиря Тяньсінь. Вік унікальних кущів цього чаю - 350 років і щороку збирають близько 500 грамів продукту. А ціна продукту за кілограм близько 685000 доларів.

Найдорожче м'ясо у світі

Мармурова яловичина з японських корів Вагіу коштує близько 1000 доларів за кілограм. А годують корів тільки найкращими травами, але родзинка в тому, що щодня вони вживають саке і пиво.

Найдорожча ікра у світі

Ні-ні, зовсім не чорна! Найдорожча ікра - "Алмас" із білуги-альбіноса. Цю ікру запаковують у баночки із золота і коштує вона 2000 доларів.

Найдорожча спеція у світі

Ну вже точно ви знаєте про шафран, так ось це і є найдорожча спеція. Для отримання 500 грамів прянощі потрібно 225000 тичинок, а вартість справжнього шафрану за 1 кілограм 6000 доларів.

Найдорожча картопля у світі

Тримайтеся міцніше! Існує картопля, яка коштує 500 євро за кілограм. Вирощують таку картоплю на острові Нурмуатьє в Атлантичному океані, а поля там удобрюють лише морськими водоростями.

Найдорожчий омлет у світі

Сніданок за 1000 доларів буває тільки в ресторані нью-йоркського готелю "Le Parker Meridien". Але в омлеті є ще й цілі лобстери, а подають його на подушці зі смаженої картоплі та прикрашають десятьма унціями севрюжої ікри.

Найдорожчий хліб у світі

Roquefort and Almond Sourdough Bread - ось він хліб, який коштує 25 доларів за буханець. Хліб виготовляють із найкращого борошна у світі, а закваска робиться із сиру Рокфор і мигдалю. Такий хліб продається тільки в Лондоні.

Найдорожче молоко у світі

22000 доларів за літр молока з мишей - для отримання одного літра такого молока потрібно подоїти близько 4 000 мишей. Таке молоко неймовірно корисне і використовують його, як ліки.

Дивіться відео про найдорожчу їжу у світі:

Яка історія виникнення сиру з пліснявою?

Легенда свідчить, що блакитний сир був уперше виготовлений або виявлений, коли сировар залишив буханець хліба в печері в Рокфорі, Франція. Повернувшись через деякий час, він виявив, що цвіль із хліба покрила сир і змінила його. Сировар скуштував сир і йому сподобалося, тому він вирішив відтворити його.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти