StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що таке птітім: чим корисний такий продукт і як його готувати

25 березня 2024, 14:46оновлено 28 березня, 10:16
Птітім дуже легко переплутати з двома іншими крупами, а історія його створення дуже незвичайна.
Девушка, кухня, птитим
Що таке птітім/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, Вікіпедія

Такий продукт харчування, як птітім, має дуже цікаву історію своєї появи. Птітім, який ще називають ізраїльським рисом – це вид макаронних виробів з твердих сортів пшениці, який створюють або у формі кульок (за формою він нагадує кускус), або у формі рисинок. Птітім відрізняється від кускусу тим, що останній роблять із манної крупи.

Радимо також прочитати матеріал: Треба знайти цифру 2 серед літер за 5 секунд: надзвичайно складна загадка

Як з’явився птітім

Цей продукт з’явився на світ в Ізраїлі у 1953 році. У той час рис був у дефіциті через політику жорсткої економії у країні. Перший прем'єрміністр Ізраїлю Давид Бен-Ґуріон звернувся до однієї з харчових компаній із проханням розробити продукт на основі пшениці, які став би замінником рису. Так на світ з’явився птітім, який спершу виготовляли у формі рису, а потім почали випускати також варіант продукту, схожий на кускус – з кулястими крупинками.

відео дня

Птітім виготовляється з борошна твердих сортів пшениці та підсмажується у духовці.

Як їсти птітім

Такий продукт використовують у різних стравах, як гарячих, так і холодних. З нього можна варити кашу. Перед тим, як варити птітім, його можна трішки обсмажити.

Також зерна птітіму можна додавати у суп, запікати, готувати як різотто, використовувати для начинки тощо. Крім цього, такий продукт можна використовувати в інших стравах як замінник макаронів або рису.

Чим корисний птітім

Такий продукт є досить корисним. У ньому містяться складні вуглеводи, які дають нашому організму енергію. Також ця крупа є джерелом клітковини. Найкраще комбінувати цей продукт з іншими корисними інгредієнтами, наприклад, овочами або м’ясом.

Але варто пам’ятати, що цей продукт є досить калорійним: у середньому 375 ккал на 100 г. Ця цифра може коливатись залежно від способу приготування.

Скільки потрібно варити птітім

Щоб зварити птітім, потрібно взяти 400-500 мл води на 200 г продукту. Воду налити в каструлю і довести до кипіння. Потім покласти туди птітім і додати третю частину чайної ложки солі.

Варити упродовж 20-25 хвилин до готовності. Зайву воду потрібно злити, відкинувши крупу на сито. Після цього додати вершкове масло за смаком.

Птітім можна вживати самостійно, а можна використати як основу для інших страв.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти