StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

5 продуктів, які викликають втому і перепади настрою: дієтолог попередила людей

5 березня 2024, 14:55оновлено 6 березня, 21:01
П’ять продуктів можуть викликати у вас відчуття втоми, стресу та примхливого настрою - чим їх замінити.
5 продуктів, які викликають втому і перепади настрою: дієтолог попередила людей
Які продукти не варто їсти / колаж: Главред, фото: pexels

У сучасному світі дуже багато різних продуктів та напоїв, однак, мало хто знає, що деякі із них легко можуть стати шкідливими харчовими звичками. Дієтолог пояснив, що існує п’ять найпоширеніших продуктів і напоїв, які можуть серйозно вплинути на ваше самопочуття щоразу, коли ви ними насолоджуєтеся.

Читайте також матеріал: Можна отупіти: експерт розповів, яка їжа погано впливає на мозок. Деяка їжа може погіршити роботу мозку людини.

Експерт із здоров’я та дієтолог Івонн О’Шонессі пояснила, що варто уникати п’яти небезпечних та некорисних продуктів, передає Mirror.

відео дня
  • Фахівець радить відмовитися від газованих напоїв, оскільки вони створюють великий сплеск енергії, а потім масовий збій в організмі через великий вміст цукру, який надходить у кров з великою швидкістю.
  • Не варто вживати хлібобулочні вироби, такі як тістечка та кекси. Зазвичай вони містять дуже високий рівень насичених жирів і рафінованого цукру. Це означає, що вони можуть спричинити різке коливання вашого настрою та створити відчуття втоми.
  • Дієтолог також радить уникати м'яса, яке продається в упаковці, як салямі або шинка. Таке м'ясо може містити високий рівень нітратів, харчових консервантів, барвників і добавок. Такі продукти також викликають перепади настрою, затримку води, здуття живота і головні болі.
  • Шкідливо впливають на організм продукти, які містять рафінований цукор, як-от шоколадні батончии і сильно оброблені продукти, які впливають на рівень цукру в крові та заважають вашому організму регулювати його належним чином.
  • Продукти, які містять у собі багато маргарину, не дають повноцінно функціонувати вашому організму. Може здатися, що маргарин відносно нешкідливий, але він містить багато перероблених насичених жирів, що також призводить до коливань рівня цукру в крові.

Дієтолог пояснила, що слід обрати альтернативи у харчування, які допоможуть покращити настрій і загальне здоров’я. До них відносяться банани та ягоди, овес, ферментовані продукти, такі як горіхи та насіння, а якщо ви хочете солодкого, то краще обрати - чорний шоколад.

"Приблизно 95% вашого серотоніну виробляється у вашому кишечнику, і на нього сильно впливають мільярди "хороших" бактерій, які утворюють кишкові бактерії. Ось чому їсти продукти, на яких бактерії процвітають, є обов’язковим", - пояснила фахівець.

Вона також наголосила, що їжа - це не єдина відповідь на розлади настрою в людини, але вона, безумовно, має значний вплив. Якщо турбуватись про своє психічне здоров’я, варто завжди звертатись за допомогою до професіонала.

Хто такий дієтолог?

Дієтолог - фахівець в галузі дієтології, який відповідає академічним і професійним вимогам. Лікар-дієтолог є експертом щодо харчових продуктів і харчування при захворюваннях. Дієтологи працюють на різних клінічних базах і дають рекомендації пацієнтам з питань правильного харчування, здорового способу життя, або ставлять цілі з метою досягнення певних результатів, пов'язаних зі здоров'ям, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти