StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Розкішний сад весною": які квіти необхідно посадити в лютому

1 лютого 2024, 11:17
Експерт розповів, які рослини варто посадити наприкінці зими, щоб ваш сад наповнився кольорами ранньою весною.
'Розкішний сад весною': які квіти необхідно посадити в лютому
Які квіти посадить пізньою зимою / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels

Зима - чудовий час, щоб почати сіяти насіння для яскравого весняного саду. Експерт із квітів поділилась своїми рекомендаціями щодо того, що варто посадити в лютому, щоб ваш сад наповнився різноманітними кольорами.

"Вибір правильних рослин для цієї пори року не тільки призводить до раннього спалаху кольору, але й зміцнює загальне здоров’я вашого саду. Розгляньте стійкі сорти, такі як морозники та примули, які витримують не лише останні холоди зими, але також сприяють приголомшливому цвітінню під час потепління", - зазначила вона, передає Mirror.

Садівниця також розповіла найпопулярніші сорти, які можна посадити у лютому, щоб навесні мати приголомшливий сад.

відео дня

Крокуси. Незважаючи на свій мініатюрний розмір, крокуси роблять часто з’являються як перші провісники весни, проштовхуючи тривалу зимову прохолоду своїми привабливими кольорами. Посадити їх потрібно у добре дренований ґрунт, із часом вони утворять вражаючий килим із фіолетових, білих і жовтих квітів.

Морозники. Їх також називають і пісними трояндами, є відмінним вибором для посадки в лютому. Ці рослини можуть витримувати холодні температури пізньої зими. Посадіть їх у місці де є небагато тіні і згодом ви отримаєте елегантні, спрямовані вниз квіти різноманітних відтінків.

Первоцвіти. Яскраві та життєрадісні первоцвіти є чудовим доповненням до будь-якого саду. Висадити їх потрібно наприкінці зими, щоб ранньою весною насолоджуватися їхнім барвистим цвітом. Вони віддають перевагу вологому, добре дренованому ґрунту та частковій тіні, що робить їх універсальними для різних садових умов.

Клематіс. Ця сильна рослина, придатна для пізніх зимових посадок, виробляє масу рожево-лілових квітів. Варто обрати захищене місце з родючим ґрунтом і лишається лише спостерігати, як цей клематіс перетворює решітки або огорожі на приголомшливі вазони.

"Переконайтеся, що ваш ґрунт добре дренований і збагачений органічними речовинами, щоб забезпечити найкращі умови для цих ранніх квітів. Це невелика інвестиція, яка окупиться у вигляді здоровішого, більш міцного рослини", - радить садівниця.

Щоб отримати додаткову кількість поживних речовин можна додати добрива, щоб підживити рослини та сприяти оптимальному росту.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти