Від орхідей до грошового дерева: які рослини приносять щастя та удачу в дім

12 жовтня 2024, 12:46
127
Деякі рослини можуть допомогти залучити удачу в дім.
Орхидея, денежное дерево
ТОП-5 рослин, які принесуть удачу / Колаж: Главред, фото ua.depositphotos.com

Є кімнатні рослини та квіти, що асоціюються з добробутом і щастям. І щоб перевірити це, не обов’язково бути досвідченим садівником. Однак пам'ятайте, що рослини потребують належного догляду — хворі або засохлі рослини можуть створити негативну атмосферу, пише southernliving.

Грошове дерево

Ця рослина вважається символом удачі, багатства та фінансового успіху, особливо в азіатських культурах. Вона також приносить в оселю позитивну енергію, відому як "ци" у фен-шуй. Грошове дерево найкраще росте при яскравому непрямому світлі та високій вологості. Його слід садити у добре дренований ґрунт і поливати, коли верхній шар ґрунту висихає на 5 см. Частий полив не потрібен.

Орхідея

Ця квітка вимагає більше догляду, ніж інші кімнатні рослини, але, як кажуть, дарує удачу за старанність. Різні види орхідей потребують різного догляду: деяким подобається розсіяне світло, іншим — більше сонця. Важливо використовувати спеціальний ґрунт для орхідей, який забезпечує належну вентиляцію та дренаж. Сфагнум і кора допоможуть створити ідеальні умови.

відео дня

Що відомо про орхідеї?

Орхідні — родина однодольних багаторічних наземних чи епіфітних (у тропіках) трав'янистих рослин. Деякі з них, а саме види з підродини ванільних є деревними ліанами, які можуть сягати 20 м завдовжки й більше. Один же з найменших видів — Bulbophyllum minutissimum — сягає 3—4 мм. Орхідні поширені в більшості країн світу, але особливо їх багато в тропіках, пише Вікіпедія.

Евкаліпт

Листя евкаліпта, що нагадує срібні монети, символізує майбутнє багатство. Також його використовують для покращення здоров'я, розміщуючи у ванній кімнаті. Для вирощування евкаліпту потрібно забезпечити шість годин прямого сонячного світла на день. Поливати слід після висихання верхнього шару ґрунту на 5 см і час від часу підрізати для збереження компактності.

Цитрусові дерева

Цитрусові дерева можна вирощувати вдома, і це може бути навіть зручніше, ніж на відкритому повітрі. Вони символізують родючість: чим більше плодів приносить дерево, тим більше удачі воно привносить у дім. Для гарного росту потрібно забезпечити дереву не менше шести годин сонячного світла на день і темряву вночі. Поливати слід, коли верхній шар ґрунту висихає на 2-5 см.

Священний базилік

Священний базилік відомий своїми цілющими властивостями та здатністю очищати простір від негативної енергії. Його також можна використовувати для приготування їжі. Рослина не потребує особливого ґрунту, але їй необхідно багато сонячного світла. Вона може рости і в тіні, але за недостатнього освітлення почне чахнути.

Какие растения отпугивают крыс инфографика
Які рослини відлякують щурів - інфографіка / Главред

Інші новини про догляд за рослинами

Нагадаємо, що розкрито секрет досвідчених флористів, навіщо ставити гортензію в холодильник. Навіть дуже пересохлу рослину є шанс повернути до життя всього за кілька годин.

Також існує несподівана розгадка, для чого садівники у жовтні посипають сад перцем чилі. Цікаво, що ця приправа може виконувати важливу функцію для збереження врожаю.

Існує неперевершений рецепт, як реанімувати орхідею без моху. Флористи заспокоюють, що врятувати засохлу орхідею можна і за допомогою інших підручних засобів.

Також садівники озвучили рецепт унікального добрива, від якого орхідея воскресне і забуяє цвітом. Досвідчені садівники радять для цього використовувати простий інгредієнт з кухні – бананову шкірку.

Інші цікаві новини про квіти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти