StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коли використовувати засоби для знищення бур'янів: садівник назвав ідеальний час

19 березня 2024, 01:15
Усі прагнуть позбутися бур’янів у своєму саду, тому варто знати, коли обробити садову ділянку гербіцидами.
Коли використовувати засоби для знищення бур'янів: садівник назвав ідеальний час
Коли і як використовувати гербіциди для кращого результату / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, freepik.com

Боротьба з бур’янами є класичною боротьбою для кожного садівника. Коли повітря наповнюється ніжним дзижчанням газонокосарки та ароматом свіжоскошеної трави, у календарі кожного садівника настає важливий момент – застосування засобу для знищення бур’янів. В цій ботанічній війні все залежить від часу.

Експерт із садівництва Лі Сміт із Composite Warehous поділився чудовою порадою про боротьбу із бур’янами у саду, пише Mirror.

Якщо ви хочете більше знати про садівництво, прочитайте матеріал Главреду: Три кухонні відходи зроблять квіти гортензій яскравими: жінка поділилась лайфхаком.

відео дня

Коли застосовувати гербіциди для бур'янів

Найкращий час для застосування засобу для знищення бур’янів – кінець весни/початок літа, коли бур’яни, ймовірно, перебувають у фазі росту. У цей час вони більш сприйнятливі до гербіцидів. Обприскувати отрутою бур’янів раніше цього часу марно, тому що бур’яни, швидше за все, знаходяться в стані спокою. Вони можуть поглинати гербіциди лише в активній стадії росту.

Найкращі умови для боротьби з бур'янами

Весна – найкращий час для застосування засобів захисту від бур’янів через теплу погодк та вологість повітря, що створює оптимальні умови для поглинання бур’янами гербіцидів. Нові пагони та листя означають, що бур’яни активно ростуть, тож ви знаєте, що настав правильний час для застосування засобу для знищення бур’янів.

Що потрібно і чого не можна робити щодо знищення бур’янів

Гербіциди для бур’янів слід застосовувати в тихий день, щоб запобігти розносу вітром гербіциду на інші рослини та траву. Для рівномірного розподілу слід використовувати інструмент для розпилення, але переконайтеся, що він покриває всю поверхню бур’яну.

Домашніх тварин і дітей слід тримати подалі від будь-яких оброблених ділянок принаймні на 24 години. Якщо це неможливо, ви можете використовувати методи боротьби з бур’янами, зручні для домашніх тварин, або зберегти певні ділянки вільними від знищувачів бур’янів, щоб вони не постраждали.

Тактика профілактики росту бур'янів

Профілактика – найкраще лікування, тому нанесіть товстий шар мульчі, щоб зупинити проростання бур’янів. Також допоможе регулярний догляд за грядками в саду та видалення бур’янів до того, як вони проростуть. Щільні рослини, що покривають землю, як-от герань, можуть випередити ріст бур’янів та створити приємний зовнішній вигляд і відчуття зовнішнього простору.

Найкращі методи для знищення бур’янів

Найкращий природний спосіб видалення бур’янів – це вручну або шляхом придушення джерела сонячного світла для бур’янів, тому мульча та рослини, що покривають землю, є такими корисними.

Завдяки цій вказівці ваша боротьба з бур’янами повинна стати набагато легшою. Попрощайтеся з надокучливими бур'янами та привітайтеся з більш яскравим і процвітаючим садом.

Що таке гербіциди?

Гербіциди — хімічні препарати (або їхні композиції), що використовуються для боротьби з небажаною рослинністю. Широке застосування цих речовин у сільському господарстві привело до істотного збільшення врожаїв.

В разі невмілого чи надмірного використання призводить до забруднення ґрунту і води, що, у свою чергу, викликає загибель птахів і дрібних тварин, і навіть створює загрозу здоров'ю людини. Вчений Гомбарк винайшов в 1768 р. і застосував на пелюстках ромашки, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти