StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яку максимальну швидкість може розвинути людина: неймовірні відомості про біг

15 листопада 2023, 17:21оновлено 16 листопада 2023, 14:10
Яку максимальну швидкість може розвинути людина? Звичайний, а не який-небудь Усейн Болт. Главред вирішив розібратися в цій темі.
БІГ, бігуни
Рекордна швидкість бігу людини зараз - 9,58 секунди / колаж ua.depositphotos.com

Поки рекорд швидкості бігу людини на короткі дистанції утримує все той же легендарний легкоатлет Усейн Болт.

Рекордна швидкість бігу людини

Рекорд Болта на 100 метрів становить 9,58 секунди (і був встановлений на Чемпіонаті світу з легкої атлетики в Берліні 2009 року). На дистанції 200 метрів Болт також встановив рекорд в 19,19 секунди ‒ на тому ж змаганні.

Вас може зацікавити такий текст: "9 найкращих вправ для схуднення на 6 хвилин: ідеальна зарядка на все тіло".

Яку максимальну швидкість бігу може витримати людина

Максимальна швидкість бігу, яку людина може досягти, залежить від різноманітних факторів, включаючи генетику, тренування, вік, стать, антропометрію (фізичні розміри та пропорції тіла) та інші фактори. Рекорди в бігу постійно покращуються завдяки вдосконаленню методів навчання, науковим дослідженням та технологічним досягненням.

На коротких дистанціях, таких як 100 метрів, бігуни спринтери можуть досягати дуже високих швидкостей. Усейн Болт, згаданий вище, досягав швидкостей понад 37 км/год (23 миль/год) під час встановлення своїх рекордів.

Однак на більш тривалих дистанціях, наприклад, в марафонах, швидкість знижується. Рекорд марафону становить менш як 21 км/год (13 миль/год).

Важливо відзначити, що для кожної людини максимальна швидкість буде індивідуальною і залежати від його фізичних можливостей і тренування.

БІГ, бігуни

Швидкість людини пішки м/с

Швидкість ходьби людини може значно відрізнятися залежно від багатьох факторів, таких як вік, фізична форма, стан здоров'я, тип поверхні і т.д. в середньому звичайна швидкість ходьби дорослої людини становить приблизно 1,4 м/сек (5 км/год). Однак деякі люди здатні розвивати більшу швидкість, а інші можуть рухатися повільніше. Спортсмени в ходьбі на довгі дистанції можуть підтримувати більш високу середню швидкість, наприклад, при змаганнях з марафону.

Скільки людина може пробігти за годину

Здатність людини пробігти за годину залежить від багатьох факторів, таких як фізична підготовка, досвід тренувань, вік, стать, здоров'я, тип поверхні та інші. Професійні марафонці здатні пробігти значні відстані за годину, але для більшості людей цей показник буде набагато менше.

Для більшості непрофесійних бігунів швидкість може варіюватися від 8 до 12 км/год.Таким чином, за годину вони можуть пробігти від 8 до 12 кілометрів. Однак варто зазначити, що це дуже загальна оцінка, і реальна швидкість буде залежати від багатьох факторів.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти