7 найкращих вправ, щоб розтягнути м'язи: ідеальна розтяжка після тренування

14 жовтня 2023, 12:45оновлено 16 лютого, 14:53
Тренерка показала, як правильно розтягуватися після того, як ви зробили фізичні вправи. Такий комплекс вправ також можна виконувати як просту зарядку.
Растяжка после тренировки, Анита Луценко
Аніта Луценко показала ідеальну розтяжку після тренування/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Після виконання фізичних вправ потрібно зробити вправи на розтягування м’язів ніг, рук, спини та інших частин тіла. Це стане ідеальним завершенням тренування, і ваше тіло за це вам тільки подякує.

Фітнестренерка Аніта Луценко показала найкращі вправи для розтяжки. У той же час вона уточнила, що їх можна виконувати також і як просту зарядку для всього тіла.

Радимо прочитати також наступний матеріал: 9 найкращих вправ для схуднення на 6 хвилин: ідеальна зарядка на все тіло

"Розтяжка – це дуже важливий елемент тренування. Вона може бути фінальним етапом спорту, а може – коротенькою зарядкою. Якщо мало часу на повноцінний комплекс вправ, то "хоч щось" – завжди краще", – зазначила тренерка.

Такий комплекс можна виконувати і як вправи на розтяжку для початківців, і як вправи для більш досвідчених людей, які тривалий час займаються фізичним удосконаленням свого тіла.

"Розтяжка тіла в кінці тренування, коли твої м'язи розігріті, допомагає збільшити діапазон рухів у будь-якому суглобі. Також це потрібно для уникнення травм. Це крапка після будь-якого інтенсивного тренування, розтяжка має релаксувальний ефект – вона налаштовує тіло до закінчення хардкору. Розслабляючий ефект розтяжки поширюється не тільки на тіло, але і на психіку людини, тому під час правильної розтяжки ми піклуємся не тільки про м'язи, а і про мозок", – сказала Аніта Луценко.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше Аніта Луценко показала, як пройти 5000 кроків вдома за 18 хвилин. Це інтенсивне тренування для схуднення не вимагає багато часу, зате дає чудовий результат.

Також раніше Аніта Луценко розповіла, як прибрати живіт і боки за 7 хвилин на день. Тренерка показала ідеальне тренування на прес з подушкою.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти