StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як вирощувати печериці в домашніх умовах - перший урожай уже через 2 тижні

1 квітня 2024, 13:36оновлено 2 квітня, 16:42
Процес вирощування печериць не такий вже й складний.
Як вирощувати печериці в домашніх умовах
Як вирощувати печериці в домашніх умовах / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Вирощування печериць у домашніх умовах - це захопливий і цілком здійсненний процес. Є детальний план дій, який допоможе вам зрозуміти, як вирощувати печериці в домашніх умовах.

Якщо ви цікавитеся питаннями, які пов'язані з городом і садом, то вам буде цікавим матеріал: місячний посівний календар на квітень 2024 року: що і коли садити.

Що потрібно для вирощування грибів печериць?

Субстрат:

Оптимальним ґрунтом для печериць є суміш соломи і гною, переважно кінського або коров'ячого. Для підготовки субстрату також потрібні сечовина, суперфосфат, гіпс і крейда, кажуть експерти.

Субстрат викладається шарами, пропорції яких вказані в інструкції. Перед використанням солому замочують на кілька днів. Суміш ретельно перемішують і зволожують. Потім додаються гіпс і крейда.

На кожні 10 кг соломи вам знадобиться:

  • 8 кг гною;
  • по 200 г сечовини і суперфосфату;
  • 800 г гіпсу;
  • 500 г крейди.

Міцелій:

Посадковий матеріал (міцелій) рівномірно розподіляється по поверхні підготовленого субстрату. Потім його накривають тонким шаром ґрунту.

Що таке міцелій?

Міцелій, або грибниця (лат. mycelium) - вегетативне тіло грибів і актиноміцетів (деякі дослідники, наголошуючи на бактеріальній природі актиноміцетів, називають їхній аналог грибного міцелію тонкими нитками), що складається з тонких (1,5-10 мкм завтовшки в грибів і 0,5-1,0 мкм в актиноміцетів) розгалужених ниток, які називаються гіфами. Розвивається в субстраті та на його поверхні, пише Вікіпедія.

На кожен квадратний метр грядки використовується певна кількість посадкового матеріалу відповідно до інструкції - на 1 кв. метр грядки зазвичай використовують від 300 до 500 г посадкового матеріалу.

Важливо підтримувати оптимальні умови для пророщування міцелію: високу вологість (близько 90%) і температуру (25 градусів). За необхідності зволожують ґрунт, розбризкуючи воду.

Скільки часу ростуть печериці в домашніх умовах?

Процес пророщування міцелію зазвичай займає від 14 до 20 днів. Після пророщування починається період росту грибів. Важливо підтримувати оптимальні умови для їхнього розвитку.

Періодично перевіряйте вологість ґрунту і підтримуйте її на потрібному рівні. Після появи грибів температуру в приміщенні можна знизити до 15 градусів, щоб стимулювати їх зростання.

Гриби збираються в міру їхньої появи. Один квадратний метр грядки може дати до 40 кг грибів.

Дивіться відео про те, як вирощують печериці в домашніх умовах:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти