StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Які печериці не можна їсти: 7 ознак зіпсованих грибів, які повинен знати кожен

18 березня 2024, 12:42оновлено 21 березня, 14:28
Варто знати, як виглядають погані печериці, щоб випадково у магазині не придбати зіпсовані гриби. Вживати у їжу гриби, які уже зіпсувалися, небезпечно.
Шампиньйоны, девушка
Які печериці не можна їсти/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, depositphotos.com/ua

Гриби є популярним продуктом, адже такий інгредієнт входить у багато страв – як святкових, так і повсякденних. А одними із найпопулярніших грибів є печериці (інша назва, яку ми звикли часто використовувати – шампіньйони). Проте для того, щоб приготувати смачну і корисну страву, потрібно правильно обрати печериці. Варто знати кілька правил, як відрізнити хороші печериці від поганих, щоб випадково не придбати у магазині зіпсований продукт.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Лише найуважніший знайде собаку за 9 секунд: надзвичайна оптична ілюзія

Хороші печериці повинні бути свіжими. Якщо ж вони зіпсовані або мають сумнівну якість, то вони не лише не принесуть організму користь, а й можуть серйозно нашкодити. У несвіжих і старих печериць можуть вироблятися токсичні речовини, які спричиняють інтоксикацію та збій у роботі важливих органів та систем.

відео дня

Отже, давайте розберемося, як зрозуміти, що печериці не можна їсти, і на що варто звернути увагу, обираючи ці гриби в магазині.

Щоб визначити, що печериці свіжі, потрібно звернути увагу на такі деталі:

1. Колір

Якщо гриби свіжі, то вони матимуть білий або трішки рожевий відтінок.

2. Форма капелюшка

У молодих і щойно зрізаних печериць капелюшок буде обтічним, гладеньким або трішки з "лускою". Якщо ж ви обираєте гриби і помічаєте, що на печерицях є жовті, коричневі або чорні плями, то не варто брати такий продукт, адже він уже може бути зіпсованим. Якщо печериці старі, то капелюшок може бути плоским і великим.

3. Вигляд плівочки між ніжкою і капелюшком

Якщо плоди свіжі й молоді, то ця плівочка буде щільною і матиме білуватий колір. Якщо ця плівка пошкоджена, то це може вказувати на те, що гриб був зрізаний уже давно.

4. Пластини під капелюшком

Такі пластинки у молодих і свіжих плодів будуть пружними та матимуть біло-рожевий колір. Якщо ж ви обираєте у магазині печериці й помічаєте, що такі пластини темні та пухкі, то варто насторожитися, адже це може означати, що гриби не свіжі або вже зіпсовані.

5. Зріз ніжки

Якщо зрізи ніжок у грибів виглядають темними і сухими, то такі печериці можуть бути зіпсованими.

6. Запах

Якщо ви відчуваєте від грибів запах вогкості та гнилі, то це може вказувати на псування продукту.

7. Щільність печериць

Якщо печериці свіжі, то вони будуть пружними і досить твердими. Якщо ж гриби на дотик слизькі, то це може вказувати на те, що у них почалися гнильні процеси.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти