StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Виростуть моментально: експерти назвали 5 овочів, які потрібно садити в березні

15 березня 2024, 10:49
Березень знаменує початок весни і є чудовим часом для посадки різноманітних овочів. Експерт назвав найпростіші овочі для посадки в цьому місяці.
Виростуть моментально: експерти назвали 5 овочів, які потрібно садити в березні
Які овочі садити в березні, щоб швидко виросли - коли садити картоплю / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Овочівники можуть почати висаджувати ширший асортимент продуктів у березні, оскільки саме з цього місяця починається весна. У цю пору року ризик заморозків мінімальний, що робить цей час ідеальним для посадки деяких овочевих культур. Про це повідомляє Express.

Однак, деякі овочі можуть викликати певні труднощі при посадці. Маючи це на увазі, садівниця Ліндсі Честейн з блогу про домашнє господарство The Waddle and Cluck поділилася найпростішими овочами для посадки в березні.

Вона пояснила, що березень - ідеальний час, щоб почати висаджувати деякі витривалі овочі, які можуть витримати ще дещо прохолодні температури

відео дня

Серед "найпростіших варіантів", які варто спробувати в першу чергу, - горох, шпинат, салат, редис і картопля.

Горох

Горох - чудова рання культура для вирощування, оскільки він віддає перевагу прохолодній погоді.

"Просто посійте насіння гороху безпосередньо у підготовлені грядки, на відстані близько двох дюймів одне від одного і глибиною 2,5 см" , - вказує експерт із садівництва.

Вона також радить переконатись, що вони отримують достатньо сонячного світла.

Шпинат

Шпинат також процвітає в прохолодну погоду і на багатому ґрунті.

"Висійте насіння шпинату рядами, злегка поплескуючи, щоб забезпечити хороший контакт з ґрунтом, а потім злегка засипте його приблизно на 1-1,5 см", - зазначає вона.

Відстань між рядами має становити приблизно шість дюймів. За словами Ліндсі, шпинат "росте швидко", тому садівники повинні бути готові почати збирати листя через кілька тижнів.

Салат-латук

Салат можна вирощувати з насіння або шляхом пересадки. Висійте насіння безпосередньо в ґрунт рядами на відстані 30 сантиметрів один від одного.

"Злегка засипте насіння чвертю дюйма дрібного ґрунту. Або ж висадіть саджанці салату на однаковій глибині, на відстані 20-30 сантметрів один від одного. Зберігайте ґрунт вологим для "найкращого росту", - додає експерт.

Редис

Редис "дуже легко вирощувати". Просто посійте насіння на глибину близько 1,5-2 сантиметри і на відстані 2,5-3 сантиметри один від одного в рядах на відстані в 30 см. один від одного.

Картопля

Середина березня - гарний час для посадки ранніх сортів картоплі, якщо ґрунт можна обробити.

"Викопайте траншеї глибиною шість дюймів і покладіть в них картоплини на відстані 30 сантиметрів одна від одної. Спочатку засипте картоплини чотирма сантиметрами ґрунту, а потім продовжуйте додавати ґрунт у міру росту рослин", - резюмує садівниця Ліндсі Честейн.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти