StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Як тортури": мама не витримує сміх улюблених дітей через рідкісне захворювання

29 лютого 2024, 14:59
Раніше була дуже активною і любила проводити час на свіжому повітрі, але в один момент все змінилося.
Жінка не може виносити сміх улюблених дітей через рідкісне захворювання
Жінка не може виносити сміх улюблених дітей через рідкісне захворювання / Колаж Главред, фото: bbc.com

Англійка, яка страждає рідкісним захворюванням, відомий як хвороблива гіперакузія, каже, що повсякденні звуки, такі як сміх її дітей, голоси її друзів і навіть музика, викликають у неї паралізуючий біль.

Ще 2 роки тому Карен Кук працювала бортпровідницею і жила абсолютно нормальним життям зі своїм чоловіком і двома синами. Але потім вона почала відчувати щось дивне і хворобливе, пише odditycentral.

У 2022 році будь-який звук став для неї тортурами. Голоси близьких, спілкування з друзями або прослуховування улюбленої музики викликали у неї нестерпні головні болі до такої міри, що вона почала ізолювати себе, щоб вони припинилися.

відео дня

"Це схоже на те, як ніби хтось вилив мені у вуха гарячу лаву, і моя голова горить, вся голова болить, особливо за очима", - розповіла Карен Бі-бі-сі.

Що таке гіперакузія?

Гіперакузія (англ. hyperacusia) - це зниження толерантності до звуків середньої та високої інтенсивності у людей з нормальним слухом.

Людина, яка страждає гіперакузією, може відчувати дискомфорт і хворобливі відчуття при звичайних звуках, які інші люди сприймають як нормальні, що може проявлятися як фонофобія.

Це може призводити до виникнення проблем зі спілкуванням, концентрацією, порушенням сну і підвищеної стомлюваності.

"Це як мігрень, як ви хочете відкрити голову, щоб зняти тиск".

З тих пір, як у неї діагностували гіперакузію, Карен намагалася вилікувати або, принаймні, тримати під контролем її симптоми, але ситуація погіршувалася.

Зараз вона проводить більшу частину свого часу в приміщенні, тому що не може впоратися з усім шумом зовнішнього світу, і навіть коли вона сама вдома, вона носить беруші та блокатори шуму, щоб захистити себе.

На Різдво, в той час як її сини у віці 7 і 11 років схвильовано відкривали свої подарунки, вона сиділа в сусідній кімнаті і спостерігала за ними з-за вікна, тому що просто не могла слухати їх гучні голоси і сміх.

"Щось таке прекрасне, як сміх моїх дітей, чути їхні голоси, для мене як катування. Я сиділа і спостерігала за ними через вікно, відкриваючи свої різдвяні подарунки, тому що було занадто шумно для мене, щоб перебувати в кімнаті, а вони підходили до вікна і показували їх мені", - зізналася 49-річна жінка.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти