StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як швидко заснути: топ-лікар назвала 5 простих кроків для покращення якості сну

25 лютого 2024, 15:36оновлено 4 березня, 09:05
Відомий нейрофізіолог, доктор Неріна Рамлахан поділилася своїми п'ятьма кроками до ідеального сну.
Колаж Главред, фото: скріншот із відео
Як швидко заснути - топ-лікар назвала 5 кроків покращення сну / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Добре висипатися дуже важливо. Але іноді ми починаємо відчувати втому вже вдень, тому обираємо денний сон. Однак, навіть якщо ви подрімаєте, іноді це може призвести до того, що ви почуватиметеся не в змозі заснути.

Тепер лікар і експерт зі сну Неріна Рамлахан (Nerina Ramlakhan) поділилася своїми порадами щодо ідеального глибокого сну, про це повідомляє Dailystar. Ось п'ять кроків доктора Неріни, які допоможуть вам виспатися.

Крок 1

Якщо вам цікаво, коли найкраще спати, доктор Неріна каже, що найкращий час для цього - між 2 та 4 годинами дня. Але не влаштовуйтеся занадто зручно - не лягайте в ліжко і не вимикайте світло.

відео дня

І не забудьте вимкнути телефон, щоб вас не турбували. Також варто звернути увагу на звук та освітлення у вашій кімнаті.

"Якщо у вас був напружений день, фоновий шум, наприклад, білий шум, допоможе вам заспокоїтися. Обирайте розслаблюючу музику та уникайте музики з сильним ритмом. Не слухайте телевізор або новини під час сну. Спробуйте приглушити світло, але не робіть його повністю темним", - вказує вона.

Якщо вам цікаво дізнати більше про те, з якого напою краще починати свій ранок, рекомендуємо наш матеріал: Що краще пити з ранку на сніданок: вічне протистояння кави і чаю.

Крок 2

Лікар наголошує, що далі потрібно встановити будильник на 10-20 хвилин або попросити когось розбудити вас після закінчення цього часу.

Крок 3

Неріна Рамлахан далі рекомендує закрити очі і зосередитись на своєму диханні.

"Ви будете чути звуки і думати, але продовжуйте концентруватися на своєму диханні і не намагайтеся нічого ігнорувати", - вказує вона.

Крок 4

"Дихаючи, тихо вимовляйте "вдих" на вдиху і "видих" на видиху. Відчуйте, як ви розслабляєтеся з кожним вдихом", зазначає лікар.

Вона рекомендує звернути увагу на те, що відчувають ваші ніздрі, коли повітря рухається всередину і назовні. Або на те, як повітря потрапляє на задню стінку горла.

"Намагайтеся дихати носом, а не ротом", - додає вона.

Крок 5

Коли задзвенить будильник, прокидайтеся обережно. Повільно розплющте очі та поворушіть пальцями рук і ніг. Через хвилину-дві ви відчуєте, що повністю прокинулися, розслабилися і зарядилися енергією. Якщо є можливість, зробіть невелику прогулянку або легку розтяжку.

Хто така Неріна Рамлахан

Рамлахан Неріна - фізіолог і терапевт сну. Неріна отримала ступінь бакалавра та доктора філософії в Королівському коледжі Лондона. Вона є автором книги "Втомлена, але бадьора: Як подолати проблеми зі сном: Основний набір інструментів. Вона також є "експертом зі сну" Silentnight, пише Вікіпедія.

Варіації сну

Ви можете посилити свій сон, повторюючи заспокійливі слова або мантри. Деякі люди використовують такі слова, як "спокій" або "мир".

Інші візуалізують під час сну - цей метод використовують багато провідних спортсменів, щоб підвищити свою продуктивність. Кофеїновий сон також може бути корисним, якщо ви втомилися, але вам потрібно підзарядитися перед післяобідніми завданнями або засиджуванням допізна.

Для цього перед сном випийте чашку чаю або кави. Цей заряд кофеїну допоможе вам почуватися більш енергійними, коли ви прокинетеся.

Доктор Неріна сказала: "За іронією долі, у своїй роботі я виявила, що дрімота також може бути корисною для тих, хто довго не висипається і боїться лягати спати".

За її словами дрімота може допомогти позбутись від наслідків безсоння.

"Крім того, з'являється ще одна незвичайна перевага - можливість подрімати вдень може налаштувати організм на сприйнятливість до зняття напруги та "дозволу" на відпочинок. Згодом ця навичка може бути застосована до нічного сну і так само відпускати напругу, дозволяти собі відпочинок, а потім - засинати", - наголощує вона.

Крім того, відомий нейрофізіолог, доктор Неріна Рамлахан розповіла про те, що існують різні типи сну.

"Існують різні типи сну, і той, який може бути корисним для більшості з нас, - це фаза глибокого сну. Строго кажучи, power napping - це не сон, тому його можуть робити навіть люди, які кажуть, що ніколи не можуть заснути вдень. Енергетичний сон - це занурення в стан глибокого розслаблення, що дозволяє розуму і тілу розслабитися, відпустити і відновитися", - резюмує вона.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти