StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим загрожує стрес під час вагітності: які можуть бути небезпеки

22 березня 2024, 22:03
Кожна жінка під час вагітності може відчувати стрес.
Помірно нервувати під час вагітності - нормально
Помірно нервувати під час вагітності - нормально / Колаж Главред, фото Pixabay

Відчувати певний стрес під час вагітності - це нормально. Ваше тіло зазнає безліч змін, і в міру того, як змінюються ваші гормони, змінюється і ваш настрій.

За даними Medical News Today, занадто сильний стрес може спричинити у вас проблеми зі сном, головні болі, втрату апетиту або схильність до переїдання - все це може бути шкідливим для вас і вашої дитини, що розвивається.

Що буде з дитиною, якщо нервувати під час вагітності?

Високий рівень стресу під час вагітності може викликати високий кров'яний тиск, що збільшує ймовірність передчасних пологів або народження дитини з низькою вагою при народженні.

відео дня

Стрес також може посилити проблеми з плацентою, такі як прееклампсія, еклампсія і затримка росту плода.

Згідно з дослідженням 2019 року, опублікованим на Frontiers, дослідження показують, що підвищений рівень кортизолу під час вагітності може підвищити рівень кортизолу у плода, збільшуючи ризик проблем із розвитком. Однак інші дослідження можуть суперечити цьому.

Що таке Frontiers

Frontiers - 3-тє за цитованістю та 6-те за величиною дослідницьке видавництво і відкрита наукова платформа.

Дослідницькі журнали створюються спільнотою і рецензуються редакційними радами, що складаються з більш ніж 280 000 провідних дослідників. Дослідницькі статті, засновані на новаторських технологіях, штучному інтелекті та суворих стандартах якості, були переглянуті понад 2,5 мільярда разів, що відображає силу відкритих досліджень.

Місія видавництва - зробити науку відкритою, щоб вчені могли краще співпрацювати і швидше впроваджувати інновації для надання рішень, які забезпечують здорове життя на здоровій планеті.

Емоційний стрес під час вагітності може вплинути на когнітивний розвиток і призвести до труднощів з увагою, поведінкових проблем або посилення негативних емоцій у дитини.

Дослідники також виявили, що пренатальний стрес або тривога можуть впливати на розвиток дитини з дитинства до підліткового віку. Тривожні розлади у матері можуть збільшити ризик розвитку тривожного розладу у дитини, хоча це потребує подальших досліджень.

Як заспокоїти нерви під час вагітності?

Наступні кроки можуть допомогти жінкам впоратися зі стресом під час вагітності:

Залишайтеся у формі та здорові: ви можете зосередитися на вживанні здорової їжі, регулярних фізичних вправах і достатньому сні.

Вживітьзаходів для зменшення дискомфорту: ви можете поговорити з медичним працівником про те, як зменшити дискомфорт під час вагітності, наприклад, ранкову нудоту.

Скоротіть кількість завдань, де це можливо: ви маєте попросити партнера або члена сім'ї допомогти з домашніми справами та делегувати робочі завдання, де це можливо.

Плануйте заздалегідь: якщо вагітна жінка працює, вона може заздалегідь підготувати себе і свого роботодавця до відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.

Заплануйте розслаблюючу діяльність: якщо можливо, варто використовувати будь-який вільний час, щоб розслабитися. Можна планувати заняття для зниження стресу, наприклад, пренатальну йогу або медитацію.

Відвідайте заняття для вагітних: знання того, чого очікувати під час вагітності, пологів і догляду за новонародженим, може допомогти полегшити занепокоєння.

Зверніться по допомогу: варто розповісти своєму партнеру, сім'ї або друзям, як вони можуть найкраще підтримати вас під час вагітності та пологів.

Приєднуйтесь до спільноти: спілкування з іншими може виявитися корисним.

Поговоріть із лікарем. Медичний працівник може допомогти отримати підтримку та лікування.

Усуньте депресію і тривогу. Депресія і тривога можуть спричинити стрес. Лікар може запропонувати способи лікування цих станів, включно з медикаментозним лікуванням.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти