StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Коли можна робити тест на вагітність: який термін покаже точний результат

30 січня 2024, 13:59оновлено 1 лютого, 18:09
506
Скільки повинно пройти часу щоб зробити тест на вагітність - скільки тестів на вагітність потрібно зробити.
тест
Коли можна робити тест на вагітність вранці чи ввечері / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/JuliaFiedler, Pixabay/estebantroncosofoto0

Одним із найбільш зручних і швидких способів діагностики вагітності на ранніх термінах є експрес-тест. Його принцип дії максимально спрощений і доступний кожному, при цьому побудований на методі якісного визначення гормону вагітності.

Досвідчені акушери-гінекологи знають про те, що цей гормон виділяється тканинами хоріона (попередника плаценти) після потрапляння зародка на стінку матки. Терміни процесу залежать від багатьох обставин, проте приблизно імплантація здійснюється після зачаття на 5-7 добу.

Порядок проведення тесту на вагітність

Читайте наш матеріал "Прикмети та сни до вагітності: на які знаки варто звертати увагу жінкам".

відео дня

Перевірити факт запліднення можна в домашніх умовах за допомогою швидкого тесту на вагітність. Він доступний практично в будь-якій аптеці і зазвичай показує високий результат.

Слід пам'ятати про те, що тест на вагітність варто робити не раніше першого дня затримки місячних. Тобто, термін проведення тесту на вагітність має бути в розрахунку приблизно 10-14 днів після ймовірного дня зачаття.

Коли тест на вагітність покаже результат

Будь-який фахівець скаже, що відразу після статевого акту робити тест на вагітність безглуздо. Причина проста - для того, щоб дочекатися в жіночому організмі високих показників ХГЛ, необхідно почекати деякий час.

Незважаючи на те, що цей термін є умовним, у більшості випадків він відповідає приблизно через тиждень-півтора після того, як яйцеклітина зустрічається зі сперматозоїдом. Це слід враховувати, проводячи самостійний тест на вагітність.

Коли можна робити тест на вагітність - вранці або ввечері

Вибираючи терміни проведення тесту на вагітність, враховуйте часові рамки, коли результати зможуть бути найбільш точними. Адже багато хто плутається в питанні про те, в який час доби робити тест на вагітність - вранці або ввечері.

Уточнимо, що під час тесту на вагітність більше шансів не помилитися з результатом буде в разі проведення аналізів вранці. Пояснення цьому, як виявилося, просте. Адже саме в цей час показники ХГЛ у сечі найбільш високі.

Як ще можна визначити вагітність без тесту

У разі, якщо під рукою не виявилося експрес-тесту на вагітність, ви також можете скористатися ще кількома способами. Серед них найбільш достовірним визнано аналіз крові. Він дає змогу визначити вагітність на ранніх термінах.

Крім того, також можна зробити спеціальне ультразвукове дослідження. Це точний, простий і доступний метод визначення та оцінки розвитку вагітності. При цьому УЗД-дослідження на 100% безпечні.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти