StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна їсти суші під час вагітності: про це повинні знати майбутні матусі

6 лютого 2024, 16:35
Правильне харчування під час вагітності відіграє ключову роль у забезпеченні необхідних поживних речовин для мами та розвитку малюка.
Чи можна їсти суші під час вагітності: про це повинні знати майбутні матусі
Чому вагітним не можна їсти сиру рибу / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

У період вагітності жінці необхідно дотримуватися певних обмежень у харчуванні. Адже вона несе відповідальність не лише за себе, але й за здоров'я майбутньої дитини. Тому питання харчування під час вагітності стає надзвичайно важливим. Одним із продуктів, які викликають багато суперечок, є суші та роли.

Чому не можна роли вагітним

Роли часто містять сиру рибу або морепродукти, які можуть бути зараженими бактеріями або паразитами, такими як лістерія, сальмонела або анізакідоз. Ці мікроорганізми можуть спричинити серйозні захворювання, особливо небезпечні для вагітних жінок і їх немовлят. Ці мікроорганізми можуть призвести до таких захворювань, як:

  • Лістеріоз - це інфекція, що може викликати викидень, передчасні пологи, а також проблеми зі здоров'ям у новонародженого.
  • Токсоплазмоз - інфекція, що може призвести до сліпоти, глухоти, а також інших проблем з розвитком плода.
  • Сальмонельоз - інфекція, що може викликати блювоту, діарею, а також інші проблеми з травленням.

Деякі види риби, такі як зубатка, ставрида, королівська скумбрія, тунець та палтус, а також морепродукти, можуть містити високий рівень ртуті, яка негативно впливає на розвиток нервової системи плода.

відео дня

Також неякісні інгредієнти, такі як недоварений рис, майонез, можуть призвести до кишкових інфекцій.

А якщо ви хочете знати більше про корисні продукти під час вагітності, читайте наш матеріал: Замінять вітаміни: які продукти дуже корисні для вагітних.

Що не можна їсти під час вагітності

Вагітним не рекомендується вживати м'які сири, непастеризоване молоко та сік, сирі яйця, недосмажене або сире м'ясо та птицю.

Овочі, такі як кабачки, редиска чи буряк, слід готувати ретельно для запобігання бактеріальним інфекціям. Уникайте споживання сирої квасолі та інших недостатньо оброблених овочів, а також немитих фруктів та овочів, щоб забезпечити безпеку себе та майбутньої дитини.

Крім цього, варто обмежити споживання алкоголю, кофеїну, цукру, фастфуду та солодощів.

Корисні продукти для вагітних

Щоб забезпечити достатнє надходження поживних речовин, дотримуйтесь рекомендацій щодо збалансованої дієти, що підтримує ваше здоров'я та здоров'я вашого малюка.

  • Зернові продукти та білки. Зверніть увагу на пшеничний хліб, пасту, нежирне м'ясо та птицю, а також варену рибу у кількості 80-100 грамів на тиждень
  • Різноманіття на столі. Комбінуйте зернові продукти, фрукти, овочі, білкові та молочні продукти. Регулярне споживання овочів додасть користі вашому організму.
  • Питна вода. Пийте достатню кількість води щодня, щоб уникнути зневоднення, особливо у третьому триместрі вагітності. Вода допомагає зменшити ранкову нудоту та нездужання, а також підтримує загальне здоров'я.
  • Здорові жири. Віддайте перевагу оливковій олії та авокадо, уникайте насичених жирів та продуктів з "порожніми калоріями", таких як цукерки чи солодкі напої, для збереження здоров'я.

Чи можна вагітним суші без риби

Споживання суші без риби може бути безпечнішою альтернативою для вагітних. Однак важливо переконатися, що інші складники не містять небезпечних для вагітних жінок інгредієнтів, таких як сири морепродукти або недостатньо оброблені овочі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти