StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коли Михайлове диво 2021: дата, традиції і заборони дня, молитва

14 вересня 2021, 13:27
Що не можна робити в свято Михайлового дива і про що моляться архангелу - розповість Главред
Коли Михайлове диво 2021
Коли Михайлове диво 2021 / realist.online

Вересень багатий церковними святами. Михайлове диво шанують за два дні до великого свята християн - Різдво Пресвятої Богородиці. Щорічно він випадає на 19 вересня.

Про те, які церковні дати відзначити в першому місяці осені, читайте в нашому матеріалі: Православний календар на вересень 2021: Різдво Богородиці і Воздвиження Хреста Господнього - дати.

Що означає ім'я Михайло і яку долю воно пророкує своєму носієві, докладніше в матеріалі: Значення імені Михайло: доля, характер, коли день ангела Михайла.

відео дня

Михайлове чудо: історія свята

19 вересня православна церква вшановує пам'ять першого чуда архангела Михаїла в Хонех, поблизу Ієраполя. Архістратиг Михайло продемонстрував там чудеса зцілення, позбавивши дочку одного з віруючих від німоти. Попивши води з цілющого джерела, дівчина знайшла голос і заговорила. Поблизу від чудодійного водойми був побудований храм, який прославляв дар зцілення Архангела Михаїла.

читайте такожКоли Великдень 2022: дата, традиції і заборони свята

Михайлове диво: що не можна робити

Наші предки вірили в сильну енергетику цього дня. Вважалося, що 19 вересня небесні сили можуть здійснити будь-яке бажання. Тому в храмах служать молебень, а люди моляться про важливі речі – здоров'я, заступництво святого і благополуччя для рідних і близьких. Також в цей день існували і заборони, яких намагалися неухильно дотримуватися. На свято Михайлового дива не можна:

  • Виконувати будь-яку роботу;
  • Сваритися, лаятися і лихословити;
  • Викидати залишки їжі зі столу - було прийнято роздавати їх біднякам.

Свято Михайлове диво: молитва

Вважалося, що Архангел Михаїл чує усы щирі прохання про допомогу. У день Михайлового дива ангелу підносять молитви про лікування від лихоманки і тяжких недуг, а також просять здоров'я своїм близьким людям і виконання найзаповітніших бажань.

Великий Архістратиг Божий, Михайло, переможець демонів, Переможи і розтрощи всіх ворогів моїх видимих і невидимих. І благай Господа Вседержителя, нехай врятує і збереже мене Господь від усіх скорбот і від усякої хвороби, від смертоносної виразки і від марної смерті, О, великий архангеле Михаїле, нині і повсякчас, і на віки віків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти