StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 20 квітня: що заборонено робити на Похвалу Пресвятої Богородиці

19 квітня 2024, 09:39оновлено 20 квітня, 22:04
Дізнайтесь важливу інформацію про те, яке релігійне свято відзначають 20 квітня і що не можна робити в цей святий день.
Церковне свято 20 квітня: що заборонено робити на Похвалу Пресвятої Богородиці
Яке свято 20 квітня / колаж: Главред, фото: pexels, pomisna.info

20 квітня - день, який має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити в день Похвали Пресвятої Богородиці та преподобного Феодора Тріхіни.

Прочитайте матеріал, який буде цікавий вам: Гороскоп на сьогодні 20 квітня: Терезам - шанс показати себе, Водоліям - гора роботи.

відео дня

Яке свято 20 квітня

В Україні та світі 20 квітня відзначають такі свята:

  • Український День навколишнього середовища
  • Всесвітній день цирку
  • День вдячності волонтерам
  • Міжнародний день китайської мови

Церковне свято 20 квітня

За новим церковним календарем, 20 квітня в Україні відзначають Похвалу Пресвятої Богородиці та вшановують пам'ять преподобного Феодора Тріхіни.

Відомо, день Похвали Пресвятої Богородиці - це один із найбільш святкових днів у церковному календарі. Це свято засноване на історії, яка пов’язана зі спасінням Константинополя від нападу ворожого флоту в 626 році. Однак, Похвала Пресвятої Богородиці має важливе значення і в інших аспектах православної традиції.

Свято Похвали Пресвятої Богородиці закладає у собі глибоке духовне значення в православній традиції. Свята Богородиця є найвищою і найсвятішою з усіх святих. Вона промовляє за нас перед своїм Сином, Господом Ісусом Христом. Богородиця є втіленням надії, милосердя, сили та захисту.

Молитва на Похвалу Пресвятої Богородиці

"О Пресвята Діво, Мати Господа, Царице Небес і землі! Зглянься на багатостраждальне зітхання душ наших, подивися з висоти святої Твоєї на нас, що з вірою і любов’ю поклоняємося пречистому образу Твоєму. Ось бо, в гріхи занурені і скорботами обтяжені, дивлячись на образ Твій, як на Тебе живу, що перебуваєш між нами, приносимо смиренні наші моління. Бо не маємо ні іншої помочі, ні іншого заступництва, ні втіхи, тільки Тебе, о Мати всіх скорботних і обтяжених! Поможи нам, немічним, утамуй скорботу нашу, настав на шлях праведний нас заблудлих, вилікуй і спаси безнадійних, даруй нам останок часу життя нашого у мирі і тиші проводити, подай християнську кончину, і на Страшному суді Сина Твого явися нам милосердною Заступницею, щоб завжди оспівували, величали і славили Тебе як благу Заступницю християнського роду зі всіма, що догодили Богові. Амінь".

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 20 квітня

  • У цей денб не варто бути в поганому настрої: не можна сваритися, обманювати рідних та заздрити.
  • Краще у цей день відкласти домашню роботу та відпочити від праці на городі.
  • Не можна 20 квітня випивати спиртні напої та влаштовувати гучні гуляння.
  • Не варто забувати, що триває піст, тож не можна їсти їжу тваринного походження.

День Ангела 20 квітня

20 квітня День Ангела відзначають власники таких імен як Олександр, Гавриїл, Григорій, Микола, Станіслав, Теодор, Федір.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти