StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікарі перерахували перші і небезпечні ознаки атеросклерозу

3 серпня 2021, 02:10
На думку медиків, найчастіше люди сприймають атеросклероз як ознаку наближення старіння, уникнути якого не вдасться. Але ситуація набагато складніша.
Атеросклероз
Лікарі перерахували перші і небезпечні ознаки атеросклерозу/ ua.depositphotos.com

Боротьбу з проявами атеросклерозу - звуження артерій через накопичення бляшок — варто починати відразу ж після появи перших симптомів. Про це пише портал Медикфорум з посиланням на лікарів.

На думку медиків, найчастіше люди сприймають цю хворобу як ознаку наближення старіння, уникнути якого не вдасться. Проте, рання діагностика і лікування здатні захистити організм від цієї недуги. "Захворювання може привести до нестачі крові і кисню в різних тканинах вашого тіла або до відриву шматочків нальоту і утворення тромбу", — кажуть фахівці.

Характерними ознаками атеросклерозу медики називають хронічну слабкість, труднощі з диханням, головний біль і оніміння обличчя, біль у грудях, блювота, кашель, втрата апетиту, труднощі з концентрацією уваги, а також оніміння і біль в кінцівках.

читайте такожЛікарі знайшли нову приховану ознаку високого рівня холестерину в тілі

Нагадаємо, раніше відомий лікар-дієтолог Оксана Скиталінська нагадала, що високий рівень холестерину в організмі провокує атеросклероз, а відновлювати всі функції потрібно за допомогою правильного харчування і фізичної активності.

Скиталінська стверджує, що кожна людина може продовжити молодість свого організму за допомогою наповнення щоденного меню продуктами, які мають протизапальні властивості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти