StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Стало відомо, яка дієта допоможе боротися з гіпертонією

10 листопада 2020, 03:01
Дослідники продовжують займатися боротьбою з "тихим вбивцею" - високим артеріальним тиском.
Тиск
Вчені пояснили, яка дієта допоможе боротися з гіпертонією / УНІАН

Дієта з високим вмістом клітковини та низьким вмістом жиру і цукру знижує ризик розвитку деяких захворювань (в першу чергу - хвороб серцево-судинної системи)

Про це повідомляє група дослідників з Університету Редінга (Великобританія). Згідно з новим дослідженням, флаваноли - хімічні сполуки, які часто зустрічаються в головний елементах такої дієти (яблуках, ягодах, какао і чаї) – допомагають людям впоратися з високим кров'яним тиском.

Вчені вивчили дієти понад 25 тисяч осіб і досліджували при цьому вплив їжі на їх кров'яний тиск. У роботі використовувалися біомаркери (від частоти пульсу до хімічних речовин в сечі або крові, які вказують на стан здоров'я людини) для об'єктивного вимірювання наявності флаванолів.

відео дня

У цьому дослідженні вчені за допомогою біомаркерів виявили ряд речей, в тому числі дієтичне харчування і метаболізм людини.

Дослідники виявили, що ті, хто їв більше продуктів, багатих на флаваноли, мали набагато нижчий кров'яний тиск. Зв'язок між такими продуктами й низьким артеріальним тиском був схожий на той, який спостерігався у людей, що дотримуються середземноморської дієти (дієта з низьким вмістом червоного м'яса, цукру і насичених жирів і з високим вмістом овочів, морепродуктів, горіхів та іншої здорової їжі) або з дотриманням раціону з помірним споживанням натрію.

Ефект споживання флаванолів був сильнішим у людей з підвищеним кров'яним тиском. Це передбачає, що вживання більшої кількості флаванолів, яких найбільше у фруктах, може знизити загальний ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

читайте такожМінус 5 кг за тиждень: дієтологи розповіли про військову дієту

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти