StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна пити замість води каву та чай: лікар дав однозначну відповідь

10 грудня 2023, 02:30оновлено 11 грудня 2023, 00:53
Про те, що за день потрібно випивати певну кількість води, знає багато хто. Але не усім відомо, як правильно пити воду.
Девушка, вода, кофе
Чи можна пити замість води каву та чай/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Про необхідність пити достатню кількість води на день чув, напевно, кожен. Проте нерідко можна почути, що до цієї кількості належить лише чиста вода, а чай, кава, суп та інші рідкі страви, мовляв, не рахуються. То чи вважається чай і кава рідиною, і де закінчується правда і починається міф?

Радимо також прочитати наступний матеріал: Чому неправильно казати слово "бумага": який правильний відповідник варто вживати

Якщо ви раніше ставили собі питання, чи можна пити чай замість води, то, без сумніву, можете це робити. Відомий український лікар Євген Комаровський пояснив, що у норму рідини, яку потрібно вживати за день, входить не лише проста вода, а й усі інші напої та рідкі страви.

"Досить часто зустрічається міф, що рідина, певну норму якої потрібно вживати за день, – це тільки вода, а все інше не рахується. Люди, все рахується. І молоко рахується, і кефір, і суп, і чай та кава. Більше того, навіть кавун і яблука рахуються, адже, наприклад, у яблуках величезна кількість яблучного соку", – пояснив Комаровський.

Також він зазначив, що точна норма води, яку потрібно випивати за день – індивідуальна для кожної людини та для різних обставин, у яких вона перебуває. Так, щоб оцінити, скільки води нам потрібно пити за день, нам потрібно спершу звернути увагу на те, скільки води ми втрачаємо за день.

"Втрата вологи з організму залежить від температури повітря і від вологості повітря, яке ми вдихаємо (наприклад, якщо повітря сухе, то ми втрачаємо багато води). Також це залежить від того, як ми пітніємо. Крім цього, ми можемо вживати продукти або ліки, які можуть активізувати сечовипускання, і в такій ситуації ми будемо пити води набагато більше. Кількість води, яку ми втрачаємо упродовж дня, щоденно різна", – зазначив лікар.

Дивіться відео з розповіддю Комаровського про міфи про водний баланс:

Євген Комаровський

Євген Комаровський - дитячий лікар, кандидат медичних наук, лікар вищої категорії і телеведучий.

Методика доктора Комаровського по догляду та вихованню дитини відрізняє простота, доступність, ефективність і адаптованість до сучасних умов і вітчизняної ментальності.

Автор численних наукових праць, а також науково-популярних статей і книг, найвідоміша з яких - "Здоров'я дитини і здоровий глузд його родичів".

Раніше ми розповідали, чому пальмова олія така шкідлива. Є дві головні причини того, чому варто уникати продуктів, у складі яких присутня пальмова олія.

Також раніше ми розповідали, чому не можна ставити гаряче в холодильник. Щоб холодильник довше прослужив, потрібно дотримуватися низки важливих правил користування ним. Гаряча їжа може дуже нашкодити цій техніці.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти