StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Календар магнітних бур на березень 2021: дні, коли треба берегти голову

24 лютого 2021, 06:14оновлено 26 березня 2021, 15:50
Прогноз магнітних бур на березень 2021 обіцяє шість геомагнітних ударів, коли метеозалежні люди випробують на собі неприємні симптоми магнітних бур.
Магнітні бурі в березні 2021 - дати, коли треба берегти судини
Магнітні бурі в березні 2021: дати, коли треба берегти судини / 1zoom.ru

Календар магнітних бур на березень 2021 року обіцяє шість неспокійних періодів, коли варто ретельно стежити за своїм артеріальним тиском і самопочуттям у цілому.

Магнітна буря - це атака викидів корональної маси Сонця на космічне середовище, що оточує Землю. З собою сонячні частинки приносять серйозні зміни в магнітосфері нашої планети. А це в свою чергу провокує у метеозалежних людей проблеми з головою (головні болі, запаморочення, мігрені тощо), тиском, циклом сну (можливі як нічне безсоння, так і денна сонливість), працездатністю та просто з настрієм (підвищена дратівливість або апатія).

Прогноз магнітних бур на березень 2021 свідчить, що місяць буде непростим: буде чимало несприятливих днів, до яких свій організм варто підготувати заздалегідь.

читайте такожКвартет червоних магнітних бур кінця березня 2021: як захиститися

Магнітна буря 1-3 березня 2021 року

Місяць починає дуже сильна магнітна буря - відразу в п'ять балів. Подібних геомагнітних збурень не було вже кілька місяців. Тому проблеми із самопочуттям можуть виникнути навіть у фізично здорових людей.

Найчастіше люди будуть скаржитися на мігрені, тахікардію і задишку, ймовірні загострення хронічних захворювань (особливо тих, що пов'язані з серцем, нирками і мозком).

На спад буря піде лише 3 березня.

Магнітна буря 6 березня 2021 року

Очікуються коливання магнітосфери в чотири бали. Найбільш часті симптоми подібних магнітних бур:

  • головний біль;
  • скачки тиску;
  • сильна стомлюваність;
  • підвищена збудливість.

Магнітна буря 12-13 березня 2021 року

Це магнітна буря середньої сили. Але метеозалежні люди будуть скаржитися на проблеми зі сном, слабкість та апатію. Їм варто раніше лягати спати і обмежити фізичні навантаження.

Магнітна буря 15 березня 2021 року

Ще одна магнітна буря середньої сили, коли найбільш частими скаргами стануть:

  • порушення сну;
  • зниження працездатності;
  • головний біль;
  • загострення хронічних захворювань.

Магнітна буря 18-21 березня 2021 року

Дуже сильна магнітна буря. На піку – 18 і 19 березня – планетарний індекс, за даними NASA, рвоне до позначки 20 (для порівняння: у звичайні дні цей показник становить "5", а в попередні, навіть сильні, магнітні бурі – тримався на позначці 15-18). Саму бурю оцінюють у п'ять балів.

Все це свідчить про те, що самопочуття в тій чи іншій мірі погіршиться навіть у тих, хто зазвичай не страждає від метеочутливості.

У цей період варто дуже ретельно стежити за своїм артеріальним тиском. Можливі болі в грудях (в області серця), головні болі і загальна розбитість.

На спад буря піде тільки 22 березня.

Магнітна буря 28-29 березня 2021 року

Це фінальна магнітна буря березня. Ймовірні скачки тиску і загострення хронічних хвороб (тому потрібні ліки варто тримати під рукою).

Щоб мінімізувати вплив магнітної бурі, лікарі рекомендують пити трав'яні чаї, дотримуватися спокою, а до свого раціону замість жирної їжі включити страви з магнієм (наприклад, морську капусту, пшеничні висівки і вівсяну кашу).

Підвищений тиск: симптоми і що робити, якщо у людини високий тиск

читайте такожЩо робити садівникові в березні - місячний календар городника на березень 2021

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти