StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яка їжа найшкідливіша для серця і судин - відповідь кардіологів

11 лютого 2021, 06:03
Список їжі, яка завдає шкоди серцево-судинній системі, вельми великий. Але є їжа, яка шкодить серцю і судинам дуже-дуже сильно і помітно.
Хвороба
Яка їжа найшкідливіша для серця і судин / УНІАН

Є певний і досить чималий перелік їжі, який збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Спеціалізоване кардіологічне видання Heart опитало медиків і ті ще раз уточнили - найсильніше по серцю й судинах б'є смажена їжа.

Люди, які регулярно вживають смажену їжу, мають на 28% вищий ризик розвитку серцево-судинних захворювань. У 22% є небезпека ранньої ішемічної хвороби серця і на 37% — ризик гострої серцевої недостатності.

Кожне додаткове збільшення обсягу смаженої їжі на 114 грамів на тиждень підвищує ризик інфарктів та інсультів на 3%, інших захворювань серця — на 2%, а ймовірність серцевої недостатності — на 12%.

За словами медиків, коли їжа проходить через жарку, вона поглинає частину жиру з масла, через що в ній збільшується загальна кількість калорій. Крім того, страви, що подаються в ресторанах і кафе часто містять трансжири, виготовлені промисловим способом. А під час такого приготування в рідкі рослинні масла зазвичай додають водень ‒ щоб зробити їх більш твердими.

читайте такожЧистка судин: як позбутися від небезпечного нальоту?

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти