StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Захистити від холоду і морозу: прості поради для догляду за шкірою рук взимку

2 грудня 2021, 03:30
Взимку шкіра рук потребує особливого догляду.
Захистити від холоду і морозу: прості поради для догляду за шкірою рук взимку
Взимку шкіра рук потребує особливого догляду / ua.depositphotos

Взимку погодні умови не сприяють красі наших рук. Шкіра не встигає постійно призвичаюватися до різних температур, адже на вулиці повітря морозне, а в опалюваних приміщеннях – тепле і сухе. Як наслідок – шкіра рук часто лущиться і тріскається.

Щоб захистити свої руки від вітру, холоду і сухості, достатньо буде дотримуватися низки нескладних правил. Яких саме – розповіла лікар-косметолог і дерматовенеролог Ганна Кравчук у своїй колонці на ТСН. Виконання цих порад не забере у вас багато часу, проте позитивний результат ви помітите досить швидко.

Прості правила для догляду за шкірою рук взимку

1. Мийте руки теплою водою

Не потрібно взимку мити руки гарячою водою. Як встановили вчені з Ратгерського університету, мікроби, які потрапляють на наші руки, однаково чутливі як до гарячої, так і холодної води. Значення має не температура, а те, як саме ви миєте руки. Так, мило потрібно наносити рівномірно на всю поверхню рук до кистей, долоні ретельно мити з обох сторін проточною водою упродовж не менше 20 секунд.

відео дня

Тому потрібно підбирати температуру води, яка буде комфортною особисто для вас.

2. Використовуйте натуральне мило

І натуральне, і запашне мило містять луг, норма якого становить від 7 до 11 pH. Проте натуральне мило не містить у своєму складі агресивних поверхнево-активних речовин (ПАР). Саме останні роблять ваші руки беззахисними від зовнішніх чинників, адже змивають з рогового шару шкіри ліпідний захисний шар. Цей шар відновлюється дуже повільно, тому у разі постійного миття рук для нього не вистачатиме часу на відновлення.

У складі багатьох видів натурального мила містяться ще й такі корисні для рук речовини, як базові та ефірні олії, трав'яні відвари, мед, бджолиний віск, гліцерин тощо.

3. Після миття потрібно зволожувати шкіру кремом

Зволожувальний крем наситить шкіру корисними компонентами й усуне сухість та стягнутість. Коли обиратимете такий крем, зверніть увагу на його склад – у ньому повинні бути вода, гіалуронова чи молочна кислота, гліцерин, алантоїн, сечовина, амінокислоти, а також екстракти різних рослин.

4. Використовуйте живильний крем

Лише зволожувального крему для догляду за руками взимку недостатньо – ваша шкіра потребує ще й живлення. Для цього варто підібрати для себе спеціальний живильний крем, до складу якого входитимуть базові олії і їх похідні, ефірні олії, ланолін, сквален, холестерол, жирні кислоти, гліцерин. Такий крем зможе зробити м’якішою обвітрену шкіру, відновити ліпідний бар'єр, а також позбавити вас відчуття роздратування на шкірі.

Спеціальні процедури для краси шкіри рук взимку

Щоб шкіра рук взимку лишалася красивою і здоровою, не варто забувати і про низку спеціальних процедур, які варто робити спільно з правильним миттям і застосуванням спеціальних кремів. Так, у домашніх умовах досить нескладно проводити відлущування ороговілих лусочок шкіри. Для цього можна

використовувати пілінги з фруктовими кислотами, цукрові або мінеральні скраби. В домашніх умовах також можна скористатися сумішшю кавової макухи і меду або ж сумішю кавової макухи і рідкого мила.

Ще одна порада – спеціальні маски для рук. Це можуть бути одноразові тканинні маски-рукавички, які просочені корисними інгредієнтами, або ж гелеві і кремові, які продаються разом із рукавичками.

Також для краси рук може допомогти парафінотерапія. Для виконання цієї процедури вдома продаються спеціальні набори, у яких є все необхідне – починаючи від скрабу для рук і закінчуючи зволожувальним кремом.

Нагадаємо, раніше супер-модель пояснила, як зберегти молодість і красу шкіри до старості. Поради британської моделі Джен Тейлор-Стронг, яка і в 70 років виглядає просто шикарно, прості і не вимагають особливих витрат.

Також Главред раніше розповідав, чому випадає волосся і що робити в домашніх умовах, щоб запобігти цьому.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти