StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому не можна витирати обличчя рушником

1 травня 2021, 22:30
Махровий рушник занадто грубий для ніжної шкіри обличчя, через що з'являються дрібні пошкодження, роздратування і навіть зморшки.
Чому не можна витирати обличчя рушником
Через рушники можуть з'явитися прищі на обличчі / Instagram

Більшість наших звичок по догляду за собою родом з дитинства. Саме тоді нас навчили витирати обличчя рушником. Ось тільки ніхто при цьому не пояснив, як страждає від цього наше обличчя.

Насправді гарне обличчя і рушник – несумісні, і ми сьогодні вам пояснимо, чому.

Дуже часто ми витираємо обличчя банним рушником. Подумаєш, витерли волосся, трохи промокнули тіло і потім обличчя. Насправді такий рушник просто кишить бактеріями, і коли ми використовуємо його для вимитого обличчя, то вони легко переносяться на нього. Результат вас розчарує: можуть з'явитися прищі та закорковування пір.

І навіть якщо у вас є окремий рушник виключно для обличчя, то ймовірніше ви його перете не щодня. А за тиждень на ньому накопичується стільки бактерій, що потім і не дивуйтеся, звідки на обличчі "сюрпризи". В ідеалі рушник для обличчя треба міняти після кожного використання.

Крім того, махровий рушник ще й занадто грубий для ніжної шкіри обличчя, через що з'являються дрібні пошкодження, роздратування і навіть зморшки. І тут виникає парадоксальний момент: чим частіше ви перете рушник, щоб в ньому не було бактерій, тим грубішим унаслідок прання він стає.

читайте такожЯк правильно фарбувати очі тушшю під маску для обличчяЦе ще один важливий аргумент, який повинен вас переконати раз і назавжди відмовитися від рушника для обличчя.

Але це ще не все. Якщо щодня витирати обличчя рушником, то через якийсь час можете зіткнутися з однією неприємною проблемою: може виявитися, що шкіра вашого обличчя стане жирною. Оскільки рушник видаляє зі шкіри природні олії, необхідні їй для гарного самопочуття, сальні залози компенсують це утворенням додаткової олії.

Чому не можна витирати обличчя рушником
Рушник не сприяє красі вашого обличчя / Instagram

Як правильно сушити обличчя

Забудьте про рушник - він точно не сприяє красі вашого обличчя. Замість цього дозвольте "працювати" повітрю – таке природне сушіння більш гігієнічне і дбайливо ставиться до вашої шкіри.

читайте такожЧому сивіє волосся і чи можна його висмикуватиА якщо вас напружують ті кілька хвилин, які підуть на це, то знайте, що ви витратите набагато більше часу і зусиль на те, щоб позбутися від наслідків використання рушника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти