StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

5 правил, як робити масаж обличчя самостійно: чудовий спосіб позбутися набряків

9 лютого 2024, 14:51оновлено 16 лютого, 15:46
Щоб тримати своє обличчя у формі, зробити його більш підтягнутим і зняти набряки, можна навіть не виходити з дому. Є процедура, яку можна провести самостійно.
Девушки, массаж лица
Як робити масаж обличчя самостійно/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash.com

Для того, щоб позбутися набряків та зробити обличчя більш підтягнутим, можна самій собі зробити масаж. Фітнестренерка Аніта Луценкорозповіла, як правильно робити масаж обличчя і яких важливих правил варто дотримуватися.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Тільки одиниці зможуть знайти хамелеона: загадка, яку треба розгадати за 7 секунд

1. Потрібно використовувати спеціальну олію для обличчя

Фітнестренерка наголошує, що для самомасажу обличчя не можна використовувати олію для тіла або тим більше рослинну олію. Потрібна саме олія для обличчя, яку можна придбати в аптеці й не тільки.

2. Після масажу обов’язково потрібно вмитися

Такий масаж можна робити, наприклад, вранці під час вмивання обличчя. Його можна робити, нанісши на шкіру обличчя засіб для вмивання. У такому разі після процедури можна використати тонік, а потім нанести крем.

При цьому тренерка наголошує, що на чому б ви не робили цей масаж – на олії, на кремові, на емульсії – обов’язково після цього потрібно вмитися і змити залишки цього засобу для того, щоб не було ніяких висипань.

3. Не можна робити масаж, якщо є протипокази

Протипоказами для масажу обличчя є купероз, почервоніння, акне та інші особливості.

"Також якщо робите масаж на шиї, то він не рекомендується у разі наявності проблем зі щитовиткою. При масажі на шиї не варто натискати на лімфовузли", – додала Аніта Луценко.

4. Такий масаж варто робити регулярно

Тренерка зазначає, що вона робить короткий масаж обличчя щоранку під час вмивання, а іноді – раз чи два на тиждень – робить комплекс на 10-15 хвилин, зосереджуючись щоразу на іншій ділянці обличчя або голови.

"Таким чином, я не люблю витрачати багато часу на якісь такі штуки, але якщо робити їх регулярно – не так, що один місяць роблю, а потім три не роблю… Краще робити по 1 хвилині 3 рази на тиждень, але регулярно. Тоді організм до цього звикає, і реально ви бачите результати", – наголосила вона.

5. Тренувати все тіло, адже це теж впливає на обличчя

Аніта Луценко наголосила, що якщо ви хочете покращити стан свого обличчя, то варто звертати увагу на стан всього тіла.

"Також хочу нагадати, що важливою частиною для обличчя, тим, що впливає на обличчя, на друге підборіддя, взагалі на голову, на болі в голові тощо, є постава. Тому, якщо хочеться працювати з обличчям, то дуже важливо і шию розминати, і плечі, і вибудовувати правильно поставу, і підтягувати живіт. Тобто все у нашому тілі комплексно відбувається. І якщо не робити ще ці додаткові вправи для тіла, то результат на обличчі буде розділений на 10. Але якщо ви додасте ще хоч якісь мінімальні вправи на розтяжку, зарядку якусь… Ви знаєте, що я за те, щоб хоча б 10 хвилин витратити, але щодня чи через день, аніж раз на місяць піти в зал на 3 години, там напружитися, а потім сказати – "Ой, на мені це не працює". Насправді працює тільки регулярність", – наголосила тренерка.

Дивіться відео з поясненням Аніти Луценко, як самостійно робити собі масаж обличчя:

Раніше Аніта Луценко пояснила, чому вага перестала зменшуватися при схудненні. Якщо у вас виникло питання, чому вага стала на місці і не змінюється, незважаючи на тренування і правильне харчування, то варто дізнатися про 5 причин цього.

Також раніше Аніта Луценко розповіла про ліфтинг-масаж обличчя, який можна зробити самостійно. на нього знадобиться лише 5 хвилин, і після нього про набряки можна буде забути.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти