Чому вага перестала зменшуватися при схудненні: тренерка назвала ТОП-5 важливих причин

8 лютого 2024, 13:57оновлено 16 лютого, 14:37
Якщо у вас виникло питання, чому вага стала на місці і не змінюється, незважаючи на тренування  і правильне харчування, то варто дізнатися про 5 причин цього.
Весы, похудение, вес
Чому вага перестала зменшуватися при схудненні/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Ви регулярно тренуєтеся, правильно харчуєтеся і налаштовані на результат, але коли стаєте на ваги, раптом розумієте, що не бачите ніякого результату? Ваги показують або таку саму масу тіла, яка у вас була до цього, або навіть більшу на кілька кілограмів? У такій ситуації є ризик розчаруватися і закинути спроби схуднути. Але не варто одразу опускати руки.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Що означає фразеологізм "прикритися фіговим листком": мало хто знає правильну відповідь

Фітнестренерка Аніта Луценкопояснила, чому може виникати така ситуація. За словами тренерки, є 5 ймовірних причин, чому вага перестала зменшуватися.

Причина №1. Ви почали активно тренуватися, і ви відчуваєте, що ваші м’язи наливаються. Тренерка зазначає, що це не просто відчуття, а реальний факт.

"Якщо у вас є крепатура, якщо у вас є больові відчуття у м’язах, то будьте абсолютно спокійними, адже в організмі йдуть процеси відновлення. Ваш організм направляє у м’язи рідину, для того, щоб їх відновити. Таким чином у вас може з’явитися такий невеличкий набряк, але це не має ніякого відношення до вашого жирового шару, якого ви намагаєтеся позбутися. Отже, якщо є крепатура, то спокійно може бути +1 чи +2 кілограми. Не хвилюємося, продовжуємо працювати далі", – наголосила Аніта Луценко.

Другий момент – якщо ви стаєте на ваги і бачите там більше кілограмів, ніж було, то варто подумати, чи не їли ви нічого солоного напередодні. Вага може збільшитися, якщо ви наїлися солоних огірків або будь-якої іншої солоної їжі.

"Але коли ви таке їсте, то повинні розуміти, що 1 г солі затримує приблизно 70 мл води. А зазвичай люди їдять солі навіть набагато більше, ніж у цьому є потреба. Тому ви наїлися, у вас вода затримується і не виходить, ви стаєте на ваги і розчаровуєтеся, тому що бачите ще більшу вагу", – сказала тренерка.

Крім цього, якщо ви випили алкоголю на якомусь святкуванні, то вранці у вас також може бути набряк. Просто продовжуйте правильно харчуватися, і ця проблема пройде.

Третій момент – коли наближуються місячні. По-перше, перед місячними дівчатам і жінкам хочеться трішки більше їсти і більше полежати. По-друге, у цей період часу так само відбувається затримка рідини, і можна відчути, що живіт стає більшим. І тому може бути +1 або +2 кілограми на вагах.

"Наприклад, ви худнули і скинули за тиждень 2 кілограми, а тут перед місячними у вас +2 кілограми, і у висновку на вагах ви не бачите ніяких змін. Треба ставитися до цього спокійно, не зриватися і не починати їсти з думками про те, що у вас нічого не виходить", – наголосила тренерка.

Четвертий момент. Важливо не обманювати себе – можливо, ви їсте більше, ніж витрачаєте енергії, або так само. Тобто у вас немає дефіциту калорій.

"Якщо жодна з причин зверху до вас не відноситься – ви не наїлися солоного, у вас немає крепатури і не має бути скоро місячних – то просто змиріться з тим, що ви додали більше калорій у раціон. Тільки якщо є дефіцит у калоріях, то ми худнемо, якщо цього дефіциту немає і немає перелічених причин, то ми з вами не худнемо. Тому ту важливо бути чесними з собою", – сказала Аніта Луценко.

П’ята причина – якщо ви збільшили кількість тренувань, і тепер вважаєте, що руху вам достатньо, тому у вільний час перестали багато рухатися, а навпаки частіше лінуєтеся і лежите на дивані. Руху під час тренувань може бути недостатньо – потрібно залишатися активними і поза тренуваннями.

"Якщо взагалі ніяка з цих причин не підходить, то я рекомендую звернутися до лікаря, бо це може означати, що у вашому організмі є якийсь збій. Якщо у вас справді є ознаки того, що у вас є зайва вага, і вона вас бентежить, є якісь набряки тощо, то простіше за все звернутися до лікаря і з’ясувати усі моменти, які у вас в організмі некоректно працюють, і налагодити їх", – додала тренерка.

Дивіться відео з поясненням Аніти Луценко, чому вага перестала зменшуватися при схудненні:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Також раніше Аніта Луценко розповіла про ліфтинг-масаж обличчя, який можна зробити самостійно. на нього знадобиться лише 5 хвилин, і після нього про набряки можна буде забути.

Нагадаємо, раніше тренерка розповіла, чи можна їсти на ніч, якщо хочете схуднути – вона розбила вщент популярний міф. Більшість з нас розуміє і дотримується цього правила не так, як має бути насправді. Аніта Луценко пояснила, у чому помилка.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти