Запровадження "карток на їжу": українцям пояснили, в чому підступ

13 січня 2022, 09:15
Україні не підходить досвід США, адже там високий рівень соціального захисту, каже Ігор Гуськов.
магазин, Продукти
В Україні можуть запровадити чеки на продукти / УНІАН

Пропозиція про запровадження в Україні продуктових чеків є популістським рішенням, яким влада прагне підмінити реальне підвищення соціальних стандартів, заявив експерт Українського центру аналітики та безпеки Ігор Гуськов.

Як пояснив він в ефірі каналу Україна 24, українські пенсіонери є найбільш незахищеними верствами населення і їм більше потрібна не адресна допомога, а підвищення пенсій.

Експерт каже, що влада посилається на досвід США, де існують відповідні програми, проте вони упускають момент того, що там і без карток - високий рівень соціального захисту.

Як приклад експерт навів історію свого батька, військового пенсіонера, який кілька років домагається виконання Пенсійним фондом судового рішення про підвищення пенсій. У той час як для Америки така ситуація була б нонсенсом, говорить він.

"Я йшов сюди, спілкувався з дуже близькою людиною - моїм батьком. 76 років, військовий пенсіонер протягом двох років домагається виконання Пенсійним фондом рішення суду про підняття пенсій. Ви уявляєте таку ситуацію в Сполучених Штатах? І мені батько як військовий пенсіонер каже банально просто – не потрібно ніяких продуктових карток, дайте те, що ми заробили. Дайте те, що держава зобов'язана віддати в рамках соціального захисту", – підкреслив фахівець.

читайте також"Талони на їжу": у Зеленського попередили про зростання цін на продовольство

Нагадаємо, раніше радник президента Олег Устенко повідомив, що показник інфляції в 2022-му може досягти 10%. При цьому Офіс президента розглядає сценарій зростання споживчих цін на рівні до 7%, а також введення чеків на продукти.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти