В Україні заплановано два етапи підвищення пенсій: хто отримає право на надбавку

25 листопада 2021, 08:55
Як повідомляють чиновники, вже з початку зими нинішнього року під перерахунок пенсій підпадуть відразу кілька мільйонів пенсіонерів, які проживають в Україні.
Пенсіонер
В Україні заплановано два етапи підвищення пенсій / УНІАН

C 1 грудня нинішнього року під перерахунок пенсій підпадуть понад 6 мільйонів пенсіонерів. Як повідомляють чиновники, зростуть мінімальні пенсії, пенсії за віком і надбавки за кожен додатковий рік стажу.

Після підвищення прожиткового мінімуму зросте мінімальна пенсія з 1854 до 1934 гривень. Потім, після збільшення мінімальної зарплати зростуть пенсія за віком для осіб старше 65 років з повним страховим стажем (30 років для жінок і 35 років для чоловіків). Пенсії за віком підвищаться з нинішніх 2400 гривень до 2600 гривень.

Разом з мінімальною пенсією трохи підвищаться надбавки за наднормативний стаж. Враховуючи, що за додатковий робочий рік доплата становить до 1% мінімальної пенсії, то з 1 грудня щороку понад норму додаватиме до пенсії не 18,54 гривень, а 19,34 гривень.

відео дня

читайте такожПідвищення пенсій у 2021 році: у Мінсоцполітики розповіли, кому чекати надбавки

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 5 лютого 2021 року Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №3623, відповідно до якого в Україні запускається повноцінна робота електронних трудових книжок. Закон спрощує доступ до інформації про трудовий стаж, а це означає, що пенсії будуть нараховуватися автоматично.

9 лютого прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував запуск накопичувальної пенсійної системи в Україні вже цього року. За його словами, це забезпечення гідної пенсії та інвестиція в економіку.

Економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ заявив, що вважає таку ідею несвоєчасною. На його думку, накопичувальну систему потрібно вводити на етапі початку економічного зростання, а не в розпал кризи в економіці.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти