В Україні підскочать ціни на продукт, який є на столі у кожного

7 березня 2023, 08:43
В Україні вже навесні подорожчає хліб, при цьому зростання ціни не буде значним, говорить експерт Павло Мартишев.
Хліб, монети
В Україні зростуть ціни на хліб - експерт / фото ua.depositphotos.com і УНІАН

В Україні навесні нинішнього року підскочать ціни на хліб - правда, експерти очікують, що подорожчання не буде серйозним. Такий прогноз в коментарі порталу "Обозрєватєль" аналітик Центру досліджень продовольства і землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев.

"Хліб - це взагалі така історія адміністративна. У нас є регулювання цін на хліб, тобто у нас там не ринкова ситуація. Вартість хліба взагалі не залежить від вартості пшениці, як це не парадоксально. Хліб буде стабільно трохи дорожчати. Якщо ми говоримо про якісь крафтові хліби, дорожчі, які не є соціальним товаром, то можливе подорожчання", - пояснив фахівець.

Крім того, Мартишев спрогнозував, що в Україні навесні нинішнього року можуть змінитися ціни на цілий ряд товарів харчування. Серед продуктів, які можуть подешевшати, курячі яйця, а також куряче м'ясо.

"Що курятина, що яйця можуть показати або стабільність, або зниження (ціни – Главред). Причому яйця - продукт, що показує циклічність у виробництві і ціні", – підсумував він.

Ціни на продукти

Раніше генеральний директор агрохолдингу HarvEast Holding Дмитро Кушнір заявив, що наступного року з прилавків магазинів можуть зникнути перлова, ячна крупа, а також житній хліб. Річ у тім, що фермерам вирощувати ячмінь і жито в Україні стало невигідно.

До того агроексперти попереджали українців, що взимку 2022/2023 в магазинах будуть доступні всі продукти, однак ціни на них піднімуться ще сильніше, ніж зараз.

Інші новини про ціни на продукти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти