У "Нафтогазі" розкрили, як на 20% менше платити за опалення: простий спосіб

7 грудня 2023, 13:24
Фахівці "Нафтогазу" розрахували: установка тепловідбиваючого екрану за батареєю дозволить заощадити 20% тепла - і скоротити суми в платіжках на 20%.
Батарея, квитанція
Як менше платити за опалення? / колаж Главред, фото УНІАН

Фахівці держкомпанії "Нафтогаз" розрахували - установка тепловідбиваючого екрану за батареєю дозволить заощадити до 20% тепла (і відповідно, суми в квитанціях на 20%). Про це повідомляється на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Ще один простий і недорогий спосіб зменшити тепловтрати в будинку і підвищити його енергоефективність – наклеїти тепловідбиваючий екран за батареєю. За підрахунками фахівців, це збільшить тепловіддачу ваших радіаторів опалення на 20% і підвищить температуру в будинку орієнтовно на 1-2 градуси за шкалою Цельсія. Річ у тім, що батареї випромінюють тепло рівномірно: як в приміщення, так і в зовнішню стіну на вулицю", – заявили вони.

Як кажуть в "Нафтогазі України", вищевказаний екран допоможе максимально виключити такі втрати завдяки своїм властивостям. Його наклеювання не займає багато часу - і його можна легко виготовити своїми руками.

відео дня

"Пам'ятайте, що штори, меблі та інші предмети, які перекривають ваші батареї, перешкоджають поширенню тепла в будинку. Це стосується і пилу, і бруду, яка збирається на поверхні радіаторів. Тому не забувайте дбати про стан ваших батарей і готуйтеся до зими правильно", – підсумували в "Нафтогазі".

Як платитимуть пенсії та субсидії

У Пенсійному фонді повідомили, що після досягнення пенсійного віку пенсія призначається в разі, навіть якщо людина була змушена виїхати з країни через активні бойові дії.

"Пенсія за віком може призначатися автоматично, якщо в реєстрі застрахованих осіб є відомості про стаж, придбаний до 2004 року (роботодавцем або застрахованою особою була подана на переведення в електронний вигляд трудова книжка). Якщо стажу в РЗЛ недостатньо, то пенсія буде призначена за заявою, яку можна подати через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. За призначенням пенсії за віком можна звертатися в будь-який час після виникнення права на пенсії", - пояснили чиновники.

Пізніше в Україні чиновники змінили формулу розрахунку субсидії та суми пільг на оплату комунальних послуг.

З травня і на весь неопалювальний сезон виплачуватимуть 16% субсидії та 29% пільги, нарахованих у січні 2022 року.

Вам також буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти