StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Щось стало холоднішати: що зробити, щоб батарея краще гріла

9 листопада 2022, 09:20
2871
У нинішній складній комунальній ситуації, у багатьох українців гостро постало питання "як зробити батареї тепліше?". Главред детально на нього відповідає.
Опалення
Щось стало холоднішати: що зробити, щоб батарея краще гріла / колаж фото УНІАН

Що зробити з батареєю, щоб краще гріла

Як кажуть експерти в сфері ЖКГ, забруднена система опалення легко може в кінцевому підсумку (і, по факту, в більшості випадків, так і відбувається, що знатно додає нулів в квитанціях) збільшити витрати на "комуналку" на цілу чверть. Але все ж цій проблемі можна допомогти. Отже, спершу гляньте – чи багато пилу на радіаторах батареї. Суть така - якщо ребра конвектора сильно запилені, то між ними буде передаватися вкрай небагато тепла. Тобто і в приміщенні буде набагато "морозніше", ніж, в принципі, могло б бути.

Отже, як же можна почистити радіатор батареї від пилу і бруду максимально швидко. Спочатку варто відключити радіатор. Потім підкласти під нього рушник. Далі - все облаштувати таким чином, щоб ретельно зібрати бруд і пил. Потім потрібно акуратно включити фен (на повну котушку). Ну і потім вже акуратно направити насадку в простір між задньою частиною радіатора і стіною. Що ми маємо в результаті? Виходить тільки пил і бруд на рушник. І, відповідно, весь вищевказаний процес максимально вирішить проблему брудних ребер конвектора.

Як збільшити віддачу тепла від батареї

Тут є кілька способів:

  • Для того, щоб тепле повітря швидше зігрівав квартиру, поруч з батареями можна поставити вентилятор, який посприяє набагато більш ефективної циркуляції повітря всередині системи;
  • Для того, щоб підняти рівень тепловіддачі, потрібно збільшувати площу батареї. Для таких потреб можна і потрібно використовувати якісний металевий екран (причому він повинен повністю відповідати високим показникам теплопровідності).
  • Екран з фольги - щоб не нагрівати стіну, за батареєю потрібно встановити таку шахермахерську штуку. Причому підійде сама звичайна харчова фольга.
  • Приберіть від батареї все зайве - не закривайте їх шторами, перенесіть меблі або декоративні решітки.
  • Крутніть ручку регулятора - якщо батарея оснащена такою штукою, то обов'язково перевірте, на яку температуру вона включена.
Опалення

Що робити, якщо в квартирі вкрай погано гріють батареї

Дуже може бути, що проблема в тому, що радіатор неправильно підключений до системи. Сама батарея зазвичай підключається до стояка в двох його місцях – у верхній і нижній частині. Далі зрозуміло, що коли гаряча вода втікає в батарею (і омиває всі її частини зсередини), то знизу вона повинна якісно витікати. Але ж світ жорстокий і недосконалий. І досить часто сантехніки-халтурники обидві труби підключають до стояка з одного боку. Ось і виходить, що вода вже циркулює вкрай погано. І частина секцій батареї все одно не нагрівається.

Що робити в такій ситуації? Проблема в тому, що перетравлювати систему вкрай непросто. Ну а в холодну пору року зробити таке категорично малоймовірно (адже потрібно зливати воду з системи). Підсобити цілком можна відразу після того, як встановити в "неправильну" батарею дуже простий елемент, прямо званий подовжувачем протоки. І в цілому нічого складного – береться звичайна довга трубка з одним завужені кінцем. Вона вводиться всередину батареї через верхнє підключення. Ось і виходить, що труба з гарячою водою акуратно збільшується на всю довжину радіатора. І потім її вхід виявляється на іншій стороні. Коштує такий Подовжувач протоки вкрай недорого. А проблему поганої циркуляції води в якості неправильного приєднання радіатора вирішує якісно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти