StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Дідовський лайфхак з дитинства: чому якщо кусати батарейку, вона працює

20 вересня 2023, 13:11
6005
Главред розповість, як працює батарейка і чому укус може продовжити її життя.
Чому якщо кусати батарейку вона працює
Чому якщо кусати батарейку вона працює / колаж: Главред, фото: скріншот

Батарейки - предмет, яким користується практично кожен. Багато людей ще з дитинства пам'ятають старий лайфхак, який допомагає відновити роботу батарейки, якщо її вкусити. Ми розповімо, як батарейки впливають на людину і навіщо їх гризти.

Чому якщо кусати батарейку вона працює

Старий, але перевірений лайфхак: якщо вкусити або пом'яти батарейку, вона продовжить свою роботу. Однак мало хто знає, чому так відбувається. Насправді, пояснити це явище досить просто.

Батарейка містить в собі електроліт і гідроксид марганцю. Коли гідроксид марганцю накопичується, доступ електроліту всередині крупинок на поверхні батарейки блокується і тоді батарейка перестає працювати. Коли людина кусає або мне батарейку, частина крупинок ламається і електроліт вступає в реакцію із залишком діоксиду марганцю, чим продовжує роботу батарейки.

відео дня

Чи можна гризти батарейки

Мало хто знає, як батарейки впливають на людину, проте важливо знати, що те, чим наповнена батарейка - досить небезпечно для людини і будь-яких інших живих істот. Саме через це батарейки категорично не варто викидати з побутовим сміттям. Виходить, кусати батарейки краще не варто, а ще важливіше - стежити, щоб ними не гралися і не проковтнули маленкі діти. В іншому випадку - необхідно якомога швидше звернутися до лікаря.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти