Українцям підняли грошову допомогу від ООН: хто отримає 3,6 тисячі грн

1 листопада 2023, 09:58
В Україні з 1 жовтня розмір грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців був збільшений - з 2,2 тис. грн до 3,6 тис. грн
Пенсіонерка, купюри
Тепер українці можуть отримати 3600 грн за раз від ООН / колаж Главред, фото УНІАН

В Україні не так давно був збільшений розмір грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців ‒ з 2200 грн до 3600 грн на місяць для кожного члена сім'ї. Про це йдеться в поясненні на порталі UNHCR Україна.

Наприклад, сім'ї, які були зареєстровані в період з 1 жовтня до кінця 2023 року, отримають допомогу в розмірі 3600 грн на людину на три місяці (тобто в цілому – 10 800 грн).

Крім того, кожен член сім'ї може розраховувати на допомогу для підготовки до зимового періоду – 2 220 грн (6 660 грн за три місяці). Кожен член сім'ї, яка відповідає умовам програми допомоги від ООН, отримає 17400 грн.

відео дня

Сім'я, яку очолює особа похилого віку (55 років і старше), яка була зареєстрована в програмі до 1 вересня 2023 року, отримає допомогу для підготовки до зимового періоду (2200 грн кожному члену домогосподарства на 3 місяці), уточнили в ООН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в липні 2023 року відбувся перерахунок пенсій - і деякі категорії українців змогли отримати до 1000 гривень. Йдеться про заплановану індексацію на 19,7% пенсійних виплат держслужбовцям, працівникам органів місцевого самоврядування, народним депутатам і науковцям.

Як повідомляв Главред, після закінчення повномасштабної війни проти Росії знову виникне питання перегляду пенсійного віку.

Є два варіанти розвитку ситуації. Перший - пенсійний вік не підвищуватимуть до 2028 року. Другий - пенсійний вік підвищать раніше, після закінчення війни. Це залежить від дуже багатьох факторів ‒ і від ситуації на ринку праці, і від демографічної ситуації, і від вимог, які висуваються з боку міжнародних кредиторів України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти