У Зеленського висунули звинувачення: Європа не хоче забороняти РФ обходити санкції

31 березня 2024, 18:22
590
Багато західних компаній продовжують працювати в Росії і платять там податки, підкреслив Михайло Подоляк.
Подоляк, Росія
Михайло Подоляк прокоментував санкції проти Росії / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, УНІАН

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив про те, що Європа не хоче зробити все для того, щоб закрити лазівки і Росія не змогла більше обходити міжнародні санкції.

Як підкреслив він в ефірі каналу Freedom, багато західних компаній продовжують працювати в Росії і платять там податки до державного бюджету, звідки гроші вже йдуть на фінансування війни проти України.

Представник ОП вважає, що за два роки можна було б усе зробити для того, щоб заборонити Кремлю обходити санкції, але Європа не хоче цього.

відео дня

"Тому що гроші не пахнуть. Дуже багато людей, які мають громадянство європейських країн, заробляють гроші на оборонних транзитах, експорті, імпорті товарів у Росію і з Росії через Білорусь. Ми бачимо останні скандали з ввезенням російського зерна і мінеральних добрив на територію європейських країн через Білорусь. При цьому російське зерно надходить до ЄС через Білорусь у набагато більшій кількості, ніж українське зерно", - пояснив він.

Водночас співрозмовник уточнив, що війна дає змогу постачати товари в Росію в 2-3 рази дорожче, при цьому купувати російські товари дешевше.

"Усі санкції впираються в одну просту річ. Той, хто хоче обійти санкції, завжди може сказати: ви нам забороняєте щось продавати в Росії, а там офіційно працюють тисячі компаній з європейською юрисдикцією. Вони продають все що завгодно: продукти харчування, шкіряні вироби та інші види товарів. Так, хтось іде з російського ринку, а багато компаній залишаються", - додав Подоляк.

Хто такий Михайло Подоляк

Український політичний діяч, політтехнолог, журналіст, радник глави Офісу президента Володимира Зеленського. З початком повномасштабного вторгнення в Україну, брав участь в українсько-російських переговорах, пише Вікіпедія. Один з ключових спікерів ОП.

Нагадаємо, що в Politico назвали країни, які допомагають РФ обходити санкції і виготовляти зброю. Росія знайшла способи обходити санкції. За рахунок цього окупанти у 2023 році навіть збільшили виробництво ракет та іншої зброї, яку використовують у війні.

Також, у розпал блокади українського кордону Польща активно закуповує російську агропродукцію через територію Білорусі. Тисячі польських вантажівок перевозять до Польщі через білоруський кордон російську агропродукцію, йдеться в розслідуванні, яке публікує в YouTube Українська правда.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти