Торгпред Качка заявив про зацікавленість великих підприємств у зниженні викидів

14 липня 2021, 18:55
Качка вважає, що кліматична політика держави повинна враховувати інтереси як суспільства, так і бізнесу.
Тарас Качка
Тарас Качка / УНІАН

Заступник міністра економіки-торговий представник України Тарас Качка відзначив зростаючу зацікавленість великого бізнесу в зниженні викидів парникових газів, назвавши це позитивним сигналом.

Як пише УНІАН, про це він сказав у кулуарах Першого Міжнародного форуму в Києві "Декарбонізація сталевої індустрії: виклики для України", генеральним партнером якого є група "Метінвест".

Відповідаючи на питання, чи є позитивним сигналом для суспільства той факт, що компанії самі піднімають питання декарбонізації, Качка відповів "Так".

відео дня

"Так, позитивний (сигнал - ред), оскільки довгий час голос бізнесу був критичним, але насправді уряду і державі не вистачає позитивного меседжу, чого насправді хоче бізнес, і яка наша стратегія на найближчі 10 років", - сказав він.

"Вся кліматична політика Європейського Союзу і Сполучених Штатів Америки – це мікс побажань бізнесу і суспільства. Це не є вимогою. Ми говоримо, що в цьому міксі повинні бути упаковані і інтереси українського бізнесу, і суспільства, і України, як партнера ЄС", - сказав він.

За його словами, інвестиції в модернізацію підприємств за останні 15 років – це декарбонізація на практичному рівні, що дозволило ряду українських підприємств стати в лінійку кращих у світі.

"Сьогодні наші іноземні партнери, коли відвідують наші сучасні виробництва, із заздрістю дивляться на сучасні технології, обладнання, зменшені викиди", - зазначив торгпред.

Під час форуму ключові гравці галузі обговорювали проблеми, пов'язані з декарбонізацією виробництва, існуючі та перспективні технології, плани компаній зі скорочення викидів СО2 і необхідну взаємодію з державою в цьому напрямку.

Генеральний директор компанії "Метінвест" Юрій Риженков зазначив, що у світовій економіці тема екології вийшла на досить серйозний рівень і вимагає негайних дій. При цьому, група "Метінвест" бачить свою роль в декарбонізації української індустрії і має намір виступити лідером цього руху.

"З нашою присутністю в Україні ми бачимо можливості, які нам дає декарбонізація, як для країни, так і для компанії, і ми готові рухати цю тему, як можна швидше", - сказав Риженков.

Нагадаємо, міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній "Метінвест" розробить дорожню карту зі скорочення викидів парникових газів в Україні.

"Метінвест" інвестував у реалізацію екологічних проектів 3,5 мільярда доларів за останні 15 років.

Також компанія заявила про наміри в найближчі 5 років інвестувати в реалізацію суто екологічних проектів півмільярда доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти