Стратегічні продукти для українців подорожчають - оцінка експерта

8 березня 2021, 17:49
На думку експерта Миколи Бабенка, вже найближчим часом як мінімум на три продукти, без яких не обходиться раціон українців, подорожчають.
Сало, м'ясо
Стратегічні продукти для українців подорожчають / УНІАН

Жителів України попередили про підвищення цін на свинину, яловичину та сало найближчим часом мінімум на 10%. Про це заявив експерт і виконавчий директор асоціації М'ясна галузь Микола Бабенко в ефірі телеканалу Україна 24.

"Ціни піднімуться на всі продукти тільки зі свинини і яловичини. Зміни не торкнулися птахівництва. Там ставка податку на додану вартість не змінювалася. А всі вироби зі свинини, в тому числі ковбаси та сало, подорожчають в середньому на 10%", ‒ сказав експерт.

За словами Бабенка, на цей час в супермаркеті кілограм свинячого стегна коштує 90 гривень. Додає, що незабаром вартість найдешевшої свинини може перевищити 100 гривень/кілограм.

"Залежить від того, де хто купуватиме: ціна на м'ясо свиней може зрости й до 150 гривень за один кілограм", - переконаний експерт

До слова, раніше стало відомо, що в лютому нинішнього року ціна на свинину в Україні зросла на 21% у порівнянні з січнем. Середня ціна на живих свиней наприкінці лютого склала 46,1 гривні/кілограм проти 38,4 гривні/кілограм наприкінці січня.

читайте такожЕксперт попередив українців про нове зростання цін на продукти

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Економіст Олег Пендзін заявив, що зростання цін на харчі в Україні є неминучою тенденцією в найближчому майбутньому. Однак ціни будуть рости в межах купівельної спроможності населення.
  • В Україні з початку 2021 року підвищилися ціни на харчові продукти. Зокрема, зросла вартість борошна, курячих яєць, соняшникової олії, м'яса і круп. Наступне подорожчання експерти прогнозують навесні - очікується, що подорожчають Зернові, м'ясо, овочі та фрукти.
  • Експерт Олексій Дорошенко спрогнозував, що в Україні в найближчі місяці буде зростатиме ціна на чорний хліб.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти