Standard & Poor's присвоїв Укравтодору кредитний рейтинг В за облігації для "Великого будівництва"

30 червня 2021, 12:26
Присвоєння рейтингу є необхідною умовою участі у відкритому ринку.
Standard & Poor's присвоїв Укравтодору кредитний рейтинг В за облігації для

Після розміщення Укравтодором на Лондонській фондовій біржі євробондів на 700 млн доларів США під 6,25% на 7 років одне з провідних світових рейтингових агентств S&P Global Inc оцінило кредитний рейтинг Державного агентства автомобільних доріг України як стабільний і присвоїло йому рейтинг інвестиційного рівня В.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Укравтодору в Facebook.

Євробонди Укравтодор розмістив 17 червня для залучення додаткового фінансування проєктів програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

відео дня

"Державне агентство автомобільних доріг України вперше стало успішним емітентом єврооблігацій. Зацікавилися цінними паперами інвестори зі 140 країн світу", - пише Укравтодор.

Присвоєння рейтингу є необхідною умовою участі у відкритому ринку. На цей рейтинг інвестори орієнтуються при виборі об'єктів фінансування. Присвоєний рейтинг В вказує на те, що Укравтодор в якості емітента має достатні можливості для своєчасної і повної виплати відсотків і основної суми за борговими зобов'язаннями.

Standard & Poor's привласнює рейтинги не тільки окремим емітентам або операціям, а й країнам. Укравтодор нагадує, що навесні 2021 року S&P підтвердило довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги України на рівні В/В, що свідчить про стабільні прогнози. Одночасно рейтингове агентство підтвердило рейтинг України також за національною шкалою на рівні uaА.

Нагадаємо, нещодавно заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко заявив, що інфраструктурні проєкти є одним з головних чинників, що впливають на інвестиційну привабливість України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти