Що діється з цінами на продукти в Україні: чи "стрибає" вартість

16 травня 2024, 10:34оновлено 16 травня, 11:52
259
В Україні триває зниження цін на овочі минулорічного врожаю. Також дешевшають гречана крупа, і особливо сильно - яйця, повідомляє Держстат.
Що діється з цінами на продукти в Україні: чи 'стрибає' вартість
Що діється з цінами на продукти в Україні? / Колаж: Главред, фото: hronika.info, УНІАН

В Україні, як і раніше, помітне зниження цін на овочі врожаю минулого року, гречана крупа, а особливо сильно - яйця. Такий стан речей стає зрозумілим, якщо ознайомитися зі свіжими даними Держстату.

Згідно з інформацією статистичного відомства, у квітні минулого року середні ціни на яйця знизилися на 19,5% - до 33,5 гривень за десяток, а крупи гречані подешевшали на 3,7% до 26,4 гривень за кілограм.

3456
3456
6789

Крім того, капуста подешевшала на 5,6% до 13,2 гривень за кілограм, морква - на 5,6% до 12,1 гривень за кілограм, цибуля - на 4,3% до 16,0 гривень за кілограм. А ось один з основних елементом борщового набору - буряк - подорожчав на 5,2% до 17,8 гривень за кілограм.

відео дня
9087

Державна служба статистики України

Держстат України - національний орган статистики України, центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, діяльність якого спрямовується і координується Міністром Кабінету Міністрів України.

Забезпечує проведення в життя державної політики в галузі статистики, створення та належного функціонування загальнодержавної системи економіко-статистичної інформації на території України, пише Вікіпедія.

Ціни на продукти в Україні - новини за темою

Нагадаємо, в Україні значно знизилися ціни на столовий буряк через зменшення попиту на цей овоч. Ціни в середньому знизилися на 13% порівняно з минулим тижнем і коливаються від 8 до 14 гривень за кілограм.

Також на 13% знизилися ціни на картоплю, їхня вартість становить 14-18 гривень за кілограм. Пропозиція картоплі на ринку велика, але попит зменшується.

Як повідомляв Главред, в Україні зріс попит на свіжу малину, оптова ціна зараз становить близько 1200 грн/кг. Аналітики прогнозують, що цього року ціни на свіжу малину можуть бути вищими через зростання цін на світовому ринку замороженої малини.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти