Ціни б'ють рекорди: в Україні різко подорожчала популярна ягода-ласощі

12 квітня 2024, 17:03
Наразі оптова ціна на популярну солодку ягоду (малина) серед українських фермерів становить у районі 1200 грн/кг.
Ягода, гривні
Скільки коштує малина в Україні? / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

В Україні спостерігається зростання попиту на свіжу малину. Причому зараз оптова ціна на цю ягоду становить у районі 1200 грн/кг. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Наразі свіжу малину на ринок України постачають переважно з Марокко, де триває збір цієї ягоди.

"Згодом Марокко на ринку змінить Іспанія, звідки Україна також зазвичай імпортує свіжу малину в травні-червні, аж до початку збирання ранніх сортів урожаю малини власного виробництва", - розповіли фахівці.

відео дня

Аналітики прогнозують, що нинішнього року зростання оптових цін на малину в Україні пов'язане зі зростанням цін на світовому ринку замороженої малини.

"Це позначиться і на цінах свіжої малини, яка, найімовірніше, продаватиметься дорожче, ніж роком раніше", - підсумували вони.

Що за ягода малина?

Малина європейська, малина звичайна або просто малина - багаторічний напівчагарник рід Рубус родини Рожеві (Rosaceae), підродини Rosoideae (Розанні, або Шипшинові), повідомила "Вікіпедія".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні подорожчають важливі овочі та фрукти. Серед овочів найбільше зросте ціна на цибулю, серед фруктів - на яблука.

Також раніше повідомлялося, що в Україні подорожчав стратегічно важливий продукт. До кінця весни вартість овоча зростатиме через додаткові витрати на зберігання під час сильних морозів.

Як повідомляв Главред, вартість картоплі в Україні різко зросла, досягнувши 12 грн за кілограм. Експерти EastFruit називають причинами цього збільшення попит і можливі махінації серед фермерів.

Інші матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти