Як змінилися ціни на продукти в Україні: що подорожчало, а що - подешевшало

15 квітня 2024, 09:30оновлено 15 квітня, 10:32
Протягом березня середні ціни на продукти харчування в Україні впали на 0,2% (найбільше подешевшали курячі яйця).
Ринок, продукти
Як змінилися ціни на продукти в Україні за місяць? / колаж Главред, фото УНІАН

Протягом березня середні ціни на продовольство в Україні знизилися на 0,2% (найсильніше подешевшали яйця). Про це свідчать дані Держстату.

За даними статистичного відомства, у березні нинішнього року середні ціни на крупи гречані впали на 2,2% - до 27,4 гривень за кілограм. Сильно подешевшали й інші крупи.

Крім того, свинина подешевшала на 1,5 - до 177,1 гривень за кілограм, а курячі яйця подешевшали на 16,3% - до 41,5 гривень за десяток.

відео дня

Подешевшали овочі - капуста на 5,2% (до 14 гривень за кілограм), морква - на 9,9% (до 12,8 гривень за кілограм). Соняшникова олія подешевшала на 1,8% (до 57,3 гривень за літр), цукор - на 2,4% (до 30,7 гривень за кілограм).

Водночас хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку подорожчав на 1,0% (до 44,9 гривень за кілограм). Яблука подорожчали на 2,8% (до 23,8 гривень за кілограм).

876

Державна служба статистики України

Держстат України - національний орган статистики України, центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, діяльність якого спрямовується і координується Міністром Кабінету Міністрів України.

Забезпечує проведення в життя державної політики в галузі статистики, створення та належного функціонування загальнодержавної системи економіко-статистичної інформації на території України, пише Вікіпедія.

Ціни на продукти в Україні - новини за темою

Нагадаємо, в Україні значно знизилися ціни на столовий буряк через зменшення попиту на цей овоч. Ціни в середньому знизилися на 13% порівняно з минулим тижнем і коливаються від 8 до 14 гривень за кілограм.

Також на 13% знизилися ціни на картоплю, їхня вартість становить 14-18 гривень за кілограм. Пропозиція картоплі на ринку велика, але попит зменшується.

Як повідомляв Главред, в Україні зріс попит на свіжу малину, оптова ціна зараз становить близько 1200 грн/кг. Аналітики прогнозують, що цього року ціни на свіжу малину можуть бути вищими через зростання цін на світовому ринку замороженої малини.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти