Жителі Нагірного Карабаху масово залишають свої будинки після поразки

14 листопада 2020, 00:37
У Вірменії стверджують, що люди стали біженцями.
Нагірний Карабах
Нагірний Карабах залишає корінне населення / Reuters

У Вірменії заявили, що з кінця вересня, коли Нагірний Карабах сколихнули активні бойові дії, регіон покинули вже понад 90 тисяч місцевих жителів, і люди продовжують масово виїжджати.

Як повідомляє Радіо Свобода, до початку гарячої фази конфлікту населення регіону, контрольованого Вірменією, становило близько 150 тисяч осіб.

За даними з офіційних джерел, велика частина місцевих жителів покинула найбільше місто і столицю регіону Ханкенді (Степанакерт) ще до підписання договору про припинення бойових дій і перемир'я між Вірменією і Азербайджаном.

Відзначимо, після підписання перемир'я тисячі вірмен почали залишати ті райони, які згідно з умовами договору, вже в найближчі тижні повинні повернутися під фактичний контроль Азербайджану.

читайте такожРосія розкрила плани щодо статусу Нагірного КарабахуПеред тим, як покинути рідні місця, вірмени спалюють власні будинки. Це не тільки їх поселення, а й магазини та інші будівлі. Люди не хочуть, щоб в них оселилися азербайджанці. Ненависть народів один до одного досягла апогею.

Згідно з домовленостями, до 1 грудня 2020 року Азербайджан повинен повністю повернути собі контроль за трьома районами. Тому жителі Лачинського, Кельбаджарського і Агдамського районів спалюють свої будинки, щоб вони не дісталися ворогам.

Нагірний Карабах 2020: останні новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти