Єреван охопили протести: опозиція вимагає скасування перемир'я в Карабасі та відставки Пашиняна

10 листопада 2020, 07:45
Опозиційні фракції намагаються скликати позачергове засідання парламенту Вірменії.
Пашинян
Нікол Пашинян / Reuters

Лідери Вірменії, Азербайджану та Росії підписали спільний документ про припинення бойових дій в Нагірному Карабасі. Після підписання документа в Єревані почалися масові заворушення.

Тисячі протестувальників увірвалися в будівлю уряду Вірменії та почали розбивати там меблі й техніку. Крім того обурений натовп побив спікера Арарата Мірзояна. На даний момент він знаходиться в лікарні, передає Интерфакс.

Спікера виволокли зі службової машини, побили та кинули лежати закривавленим на асфальті.

"Арарат Мірзоян госпіталізований. Має травми. На щастя, загрози життю немає", - розповів пізніше керівник апарату прем'єр-міністра Вірменії Едуард Агаджанян.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Мірзояну зробили операцію.

Водночас опозиційні фракції намагаються скликати позачергове засідання парламенту Вірменії та скасувати рішення про перемир'я. Також опозиція має намір відправити у відставку прем'єра Нікола Пашиняна.

"Ми намагаємося скликати позачергове засідання парламенту, але кількість опозиційних депутатів для цього недостатньо. Необхідна участь також щонайменше 25 депутатів з правлячої фракції. Для цього вони повинні бути впевнені у своїй безпеці, щоби прийти в парламент", - сказала депутат опозиційної фракції Процвітаюча Вірменія Наїра Зограбян, передає Інтерфакс-Україна.

Наїра Зограбян закликала всіх людей, які зібралися в будівлі парламенту, залишити її.

"Ми обговорюємо з юристами, наскільки парламент уповноважений анулювати цю угоду, або рішення, або заяву щодо Карабаху. На порядку денному перебуває і питання відставки прем'єра Нікола Пашиняна", - зазначила Зограбян.

Конфлікт у Нагірному Карабасі - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти