Кінець заборонам: в Єврокомісії назвали дату відкриття кордонів ЄС для українців

13 травня 2020, 16:38
У Єврокомісії випустили пакет рекомендацій стосовно відкриття заблокованих унаслідок коронавіруса кордонів ЄС.
Євросоюз
У Єврокомісії назвали дату відкриття кордонів ЄС для українців / Reuters

Представники Європейської комісії (вищого виконавчого органу Євросоюзу) випустили рекомендації стосовно відкриття внутрішніх кордонів ЄС (раніше заблокованих унаслідок пандемії коронавірусу).

У документі вказується, що санітарні кордони необхідно скасовувати - в першу чергу, для громадян країн, які входять до Євросоюзу.

Більш того, в Єврокомісії пропонують повернути вільне пересування по Шенгенській зоні - причому без так званих паспортів імунітету і довідок про відсутність коронавірусу.

відео дня

читайте такожПрощай, безвиз? Чому Євросоюз не буде поспішати приймати українців"Вільне пересування, перетин кордонів - ключовий момент для туризму. Враховуючи, що держави-члени Євросоюзу зуміли знизити поширення вірусу, загальні обмеження на свободу пересування можуть бути замінені окремими заходами", - йдеться в рекомендаціях Єврокомісії.

Повернення пересування Шенгенською зоною єврочиновники пропонують запускати в три етапи:

1) кордони "прибираються" між країнами зі схожою епідеміологічною ситуацією;

2) відкриття зовнішніх кордонів і допуск до Євросоюзу громадян третіх країн. Цей крок планується орієнтовно на 15 червня 2020 року;

3) створення сайту, на якому буде оперативно публікуватися інформація про ситуацію з коронавірусом на кордонах країн Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше, 16 березня 2020 року президент Єврокомісії Урсула Фон Дер Лейен оголосила про те, що Євросоюз вводить заборону на поїздки на свою територію для іноземців - в рамках боротьби з пандемією коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти