"ВСУ нікуди не відступають!": Пригожин поскаржився на те, що відбувається в Бахмуті

5 лютого 2023, 12:20
Ватажок терористів "ПВК" Вагнер відповів на запит ЗМІ про інформацію про відступ ЗСУ, яка з'явилася в мережі.
Пригожин
Пригожин / скріншот YouTube

Засновник ПВК"Вагнер" Євген Пригожин поскаржився на важкі бої в Бахмуті Донецької області.

Він заявив, що українські військові б'ються "до останнього" і нікуди не відступають, таким чином він відповів на запит ЗМІ про інформацію про відступ ВСУ, яка з'явилася в мережі.

Він підкреслив, що запеклі бої ведуться за кожну вулицю, кожен будинок, кожну сходову клітку.

"Звичайно, приємно, що ЗМІ бажають відступу ЗСУ, але цього не відбувається ні в північних кварталах, ні в південних, ні в східних", – заявив ватажок терористів.

Бої за Бахмут

Російські окупанти намагаються просунутися вперед і захопити Бахмут у Донецькій області. Вони кинули на цей напрямок всі сили, щоб прорвати лінію оборони. Про це заявила 4 лютого заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

За два місяці боїв біля Бахмута Донецької області російська армія втратила стільки ж солдатів, скільки в двох чеченських війнах, розповів полковник Сергій Череватий. За його словами, військово-політичне керівництво РФ прагне будь-якою ціною оголосити про досягнення "спецоперації" і захопити територію Луганської та Донецької областей. Щоб просуватися далі на Слов'янськ, Краматорськ і Покровськ, загарбникам важливо прорвати українську оборону в районі Бахмута і Вугледара.

2 лютого представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк заявив, що господар Кремля дав наказ своїм військам повністю захопити всі райони Донецької та Луганської областей до березня. Фіксуються ознаки масованого наступу росіян на сході України.

В Інституті вивчення війни вважають, що Путін переоцінив можливості російських збройних сил. Аналітики не виявили жодних доказів того, що окупанти відновили достатню бойову міць, щоб виконати наказ президента РФ - завдати поразки ЗСУ на сході України та захопити понад 11 300 квадратних кілометрів неокупованої Донецької області до березня.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти