У Франції розкрили нові плани щодо Нагірного Карабаху

12 грудня 2020, 20:07
У Мінській групі ОБСЄ розуміють, що повістка щодо питання врегулювання нагірнокарабаського конфлікту змінилася.
Франція, Прапор
У Франції заявили, що Мінська група ОБСЄ готова допомогти у вирішенні конфлікту у Нагірному Карабасі / pxhere.com

Учасники Мінської групи ОБСЄ готові шукати компромісні варіанти з метою вирішення конфлікту у Нагірному Карабасі. Політичний порядок змінився, проте країни-гаранти працюватимуть над створенням оптимальної можливості виходу з ситуації, що склалася, з урахуванням позиції всіх зацікавлених сторін.

Про це заявив співголова Мінської групи ОБСЄ від Франції Стефан Вісконті під час перемовин з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, коментуючи загострення нагірнокарабаської збройної конфронтації в суботу, 12 грудня, повідомляє ТАСС.

За його словами, країни-гаранти врегулювання конфлікту серйозно ставляться до угоди, досягнутої Єреваном, Баку і Москвою від 9 листопада. Наразі потрібно зосередити зусилля на пошуку варіанту, який влаштує всі сторони. Мінська група ОБСЄ готова посприяти у вирішенні проблем щодо Карабаху.читайте такожАзербайджан почав новий військовий наступ у Нагірному Карабасі

"Ми розуміємо новий порядок розвитку подій. Виникла абсолютно нова ситуація для колективного створення в регіоні стабільності і добробуту. Що стосується роботи Мінської групи над усіма іншими питаннями, то це повністю залежатиме від вас. Для цього є хороша основа. Ми знаходимося на перехідному етапі, і можуть бути розроблені плани на майбутнє", - додав Вісконті.

Також він підкреслив, що офіційний Париж позитивно відреагував на припинення вогню у Нагірному Карабасі і підтримує домовленості, досягнуті в ніч з 9 на 10 листопада.

Війна у Нагірному Карабасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти