Азербайджан почав новий військовий наступ у Нагірному Карабасі

12 грудня 2020, 17:11оновлено 31 січня 2021, 13:30
Силові підрозділи анклаву Нагірнокарабаська республіка намагаються відбити атаку.
армія Азербайджану
Азербайджанська армія не контролює у Гадрутському районі тільки два вірменських села - НКР / Міністерство оборони Азербайджану

Збройні сили Азербайджану перейшли у військовий наступ у напрямку сіл Хцаберд та Ін Тахер (Ін Тахлар) у Гадрутському районі Нагірного Карабаху. Вірменські сили анклаву НКР намагаються відбити азербайджанську військову атаку.

Як повідомляє видання Sputnik Вірменія з посиланням на пресслужбу оборонного відомства самопроголошеної НКР, Азербайджан веде наступ у напрямку двох сіл у Гадрутському районі.

"Азербайджанська армія відновила наступальні дії в напрямку сіл Хцаберд та ін Тахер (ін Тахлар) у Гадрутському районі. Про це повідомляє армія оборони Нагірного Карабаху", - стверджує джерело.

Азербайджан почав новий військовий наступ у Нагірному Карабасі

Уточнюється, що війська Баку наступають на два села, які контролює НКР. Всі інші території Гадрутського району під контролем Азербайджану.

Сили анклаву НКР намагаються відбити атаку азербайджанських військ.читайте такожВірменія побоюється нового конфлікту з Азербайджаном: у Єревані звернулися до Путіна

Війна у Нагірному Карабасі

  • Вірменія, Азербайджан і Росія підписали 9 листопада заяву щодо припинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Єреван дав згоду на передачу Баку Агдамського, Кельбаджарського і Лачинського районів. Вірменська сторона погодилася надати Азербайджану транспортний коридор з Нахічеванню через свою територію.
  • На новій лінії розмежування та вздовж Лачинського коридору розміщені російські миротворці.
  • 3 грудня стало відомо про те, що війська Азербайджану підійшли до села Тех і вимагали від вірменської армії передати дану територію Баку, тому що це відповідає домовленостям від 9 листопада.
  • 12 грудня сили самопроголошеної НКР заявили про спробу азербайджанської армії напасти на їх блокпост. Сталася перестрілка, в результаті якої були поранені троє вірменських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти