"В Україні може спалахнути": у Путіна лякають загостренням на Донбасі і втечею мільйонів українців

24 листопада 2021, 13:49оновлено 25 листопада 2021, 11:10
У Кремлі стверджують, що ситуація на Донбасі стає "дуже тривожною".
Пісок
Радбез РФ добре поінформований про ситуацію щодо України - Пєсков / УНІАН

Москва продовжує лякати Україну загостренням російсько-українського конфлікту на Донбасі. У Кремлі згодні із заявою секретаря Радбезу РФ про те, що в Україні нібито "в будь-який момент може сплахнути так, що мільйони українців побіжать шукати притулок в інших місцях".

Як повідомляє РИА Новости, прессекретар російського президента Дмитро Пєсков каже, що Патрушев володіє вагомою інформацією і висловлює позицію, яка, мовляв, є "аргументованою".

"Це точка зору керівника Радбезу, який володіє дуже широким комплексом інформації, органу, який займається аналізом цієї інформації і моделюванням різних сценаріїв розвитку. Ось він висловлює свою точку зору, яка явно не є точкою зору, яка ані на що не спирається. Це аргументована точка зору", - підкреслив Дмитро Пєсков.

відео дня

Новий ультиматум Росії Україні щодо Донбасу

Президент Росії Володимир Путін 15 листопада підписав указ, який передбачає визнання Москвою товарів з окупованих районів Донецької та Луганської областей, що вироблені під егідою незаконних російських адміністрацій "ДНР" і "ЛНР".

Указ передбачає забезпечення таким товарам доступу до російських державних закупівель. Продукцію прирівняють до товарів РФ. Квоти на переміщення продукції через так званий "кордон ОРДЛО" з Росією також повинні прибрати.

Документ діятиме допоки, доки російсько-український військовий конфлікт на Донбасі не буде врегульовано в рамках Мінських угод.

У Офісі президента України заявили, що рішення Путіна щодо Донбасу порушує домовленості в мінському процесі і нормандському форматі. За словами радника керівника ОП Олексія Арестовича, це ще один крок Росії у фарватері гібридної війни проти Києва і Заходу.

В Євросоюзі закликали Кремль скасувати законодавчий акт Путіна щодо Донбасу. Брюссель акцентував увагу на тому, що указ діє в порушення Мінських угод і спрямований на відрив ОРДЛО від України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти